Máte rádi muffiny? Tak si zkuste připravit tyto slané! Jsou skvělou volbou pro rychlou a vydatnou snídani!

Slanina a vejce … v muffinu! Naprosto dokonalá snídaně pro ty, co každé ráno spěchají a nemají čas si v klidu sednout a najíst se! Tuto vydatnou  a lahodnou snídani si totiž můžete připravit už večer.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Dochucení:

  • 120 g nakrájené slaniny
  • 1/2 šálků nakrájené šalotky
  • 1 šálek strouhaného sýra čedaru

Suché přísady:

Čtěte také: 7 akčních filmových triků, které Vám jednoho dne můžou zachránit život! Každý by je měl znát!

  • 1 a 1/4 šálků hladké mouky
  • 1 ČL prášku na pečení
  • 1/4 ČL sody na pečení

Mokré přísady:

  • 1/2 šálku mléka + 1/2 ČL bílého octa
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 šálku zakysané smetany, nebo bílého jogurtu
  • 2 PL rostlinného oleje, nebo rozpuštěného másla
  • 1 vejce

Muffin:

  • 4 vejce
  • 1 PL rozpuštěného másla

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Vymažte formu na pečení.
  3. Osmažte slaninu, kterou poté umístěte na papírovou utěrku, která nasaje přebytečnou mastnotu.
  4. Smíchejte suché ingredience v misce a důkladně promíchejte.
  5. Smíchejte mokré přísady v samostatné misce a důkladně promíchejte.
  6. Poté smíchejte mokré ingredience se suchými.
  7. Dochuťte a přidejte připravenou slaninu.
  8. Následně přidejte 3 PL těsta do každé formy na muffin.
  9. Udělejte v těstíčku prohlubeň, aby se vaječný žloutek usadil uprostřed.
  10. Do každé prohlubně tedy rozklepněte vejce.
  11. Poté rozdělte zbývající těsto mezi jednotlivé formy, abyste plně pokryli vejce.
  12. Pečte po dobu 20 minut, nebo až do zlatohnědé.
  13. Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odpočinout. Poté je můžete umístit do lednice.
  14. Nejlépe podávejte teplé.

Dobrou chuť přejeme!