Neradi trávíte hodiny u plotny, zejména po náročném pracovním dni? Pak si připravte tuto výbornou večeři, která je jednoduchá a rychlá na přípravu. Co více, recept zahrnuje tradiční masové koule, kterými potěšíte mužskou část rodiny. Jejich mlsné jazýčky budou jako v nebi!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 0,5 kg hovězího masa
- 1/3 šálku strouhanky
- 1/4 šálku jemně nakrájené petrželky
- 1/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL chilli
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 šálku cibule, jemně nakrájené
- 1 bobkový list
- 1 plechovku rajčatového pyré
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 balení špaget, připravené dle pokynů balení
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Ve velké misce si smíchejte hovězí maso se strouhankou, petrželku, parmezán, vejce, česnek a chilli.
- Z výsledné směsi si vytvořte 16 koulí.
- Ve velkém hrnci při střední teplotě si zahřejte 1 PL oleje. Přidejte masové kuličky a smažte, občas je pootočte, aby se udělaly ze všech stran, cca 10 minut.
- Poté odložte masové koule stranou.
- Přidejte zbývající olivový olej a cibuli, a smažte dozlatova.
- Přidejte bobkový list a drcená rajčata (rajčatové pyré).
- Přidejte sůl a pepř, a přiveďte k varu.
- Přidejte masové koule zpět do hrnce, zakryjte a vařte, dokud omáčka nezhoustne, 8-10 minut.
- Podávejte se špagetami a parmezánem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama