Připravte po náročném dni doma tuto rychlou, jednoduchou, ale zároveň vydatnou večeři! Špagety s masovými koulemi!

Neradi trávíte hodiny u plotny, zejména po náročném pracovním dni? Pak si připravte tuto výbornou večeři, která je jednoduchá a rychlá na přípravu. Co více, recept zahrnuje tradiční masové koule, kterými potěšíte mužskou část rodiny. Jejich mlsné jazýčky budou jako v nebi!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 0,5 kg hovězího masa
  • 1/3 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku jemně nakrájené petrželky
  • 1/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL chilli
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 šálku cibule, jemně nakrájené
  • 1 bobkový list
  • 1 plechovku rajčatového pyré
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 balení špaget, připravené dle pokynů balení

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké misce si smíchejte hovězí maso se strouhankou, petrželku, parmezán, vejce, česnek a chilli.
  2. Z výsledné směsi si vytvořte 16 koulí.
  3. Ve velkém hrnci při střední teplotě si zahřejte 1 PL oleje. Přidejte masové kuličky a smažte, občas je pootočte, aby se udělaly ze všech stran, cca 10 minut.
  4. Poté odložte masové koule stranou.
  5. Přidejte zbývající olivový olej a cibuli, a smažte dozlatova.
  6. Přidejte bobkový list a drcená rajčata (rajčatové pyré).
  7. Přidejte sůl a pepř, a přiveďte k varu.
  8. Přidejte masové koule zpět do hrnce, zakryjte a vařte, dokud omáčka nezhoustne, 8-10 minut.
  9. Podávejte se špagetami a parmezánem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Pečené kuře na kysaném zelí, tohle je náš rodinný recept od pradědy. Takovou dobrůtku jste ještě nejedli!