Máte chuť na vydatnou polévku? No není divu, za okny stále řádí zima a taková dobrá teplá polévka určitě potěší nejen Vaše chuťové buňky, ale také celé Vaše tělo. Pokud tedy váháte, co připravit rodině k večeři, pak Vám doporučujeme připravit tuto sytou houbovou polévku, která udrží nejen Vás, ale i celou Vaši rodinu zdravou!
Co budete potřebovat?
- 1/4 šálku másla
- 2 plechovky hub (žampiónů), nakrájených na plátky (můžou být i Vaše domácí sušené)
- 2/3 šálku nakrájených hub shitaake
- 1 šalotku, mletou
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 ČL sušeného tymiánu
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/3 šálku smetany
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci si rozpusťte máslo. Přidejte houby a smažte dozlatova, asi 5-7 minut.
- Přidejt sůl a pepř, a poté vyjměte 1 šálek hub, které si dejte prozatím na stranu.
- Přidejte šalotku a česnek do hrnce, smažte cca 1 minutu.
- Poté přidejte tymián a zeleninový vývar, přiveďte k varu.
- Vařte 8-10 minut.
- Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte dohladka.
- Poté stačí přidat už jen smetanu a houby, které jste si dali stranou.
- Podávejte horké.
Dobrou chuť přejeme!