Chřipka stále klepe v tomto zimním období na dveře, a tak je potřeba se pořádně chránit. Připravte si tento vydatný a sytý kuřecí vývar! Ten Vás postaví opět do formy!

Dnes Vám přinášíme recept na opravdu kvalitní kuřecí vývar plný zeleniny, masa, nudlí a kvalitního voňavého koření! Tato polévka je přesně to, co potřebujete v tomto chladném počasí, kdy Vám klepe na dveře řada nemocí počínaje zlou a vytrvalou chřipkou! Ať už proti nějaké nemoci bojujete, či se jen chcete preventivně chránit, tato polévka Vám poslouží skvěle!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 1 velkou cibuli, nasekanou nadrobno
  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 2 stonky celeru, nakrájeného na plátky
  • 1/2 ČL sušeného oregána, nebo sušeného tymiánu
  • 1/2 ČL sušeného rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 1 bobkový list
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 10 šálku kuřecího vývaru
  • 2 větve čerstvého rozmarýnu
  • 230 g těstovin
  • čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Při střední teplotě si v hrnci smíchejte kuřecí maso, cibuli, mrkev, celer, oregáno, rozmarýn, česnek, bobkový list, špetku soli a pepře.
  2. Poté přilijte kuřecí vývar.
  3. Přiklopte pokličkou a vařte při nízké teplotě 6 až 8 hodin.
  4. Následně odstraňte kuře a nakrájejte ho na kousky.
  5. Přidejte bobkový list a vraťe nakrájené kuře zpět do polévky.
  6. Poté přidejte těstoviny.
  7. Vařte při nízké teplotě dalších 20 až 30 minut.
  8. Ozdobte polévku čerstvou petrželkou a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Zdravý recept, který zasytí, ale nebude Vám po něm těžko! Zapečené cukety plněné italskou klobáskou!