Dnes Vám přinášíme recept na opravdu kvalitní kuřecí vývar plný zeleniny, masa, nudlí a kvalitního voňavého koření! Tato polévka je přesně to, co potřebujete v tomto chladném počasí, kdy Vám klepe na dveře řada nemocí počínaje zlou a vytrvalou chřipkou! Ať už proti nějaké nemoci bojujete, či se jen chcete preventivně chránit, tato polévka Vám poslouží skvěle!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 1 velkou cibuli, nasekanou nadrobno
- 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 2 stonky celeru, nakrájeného na plátky
- 1/2 ČL sušeného oregána, nebo sušeného tymiánu
- 1/2 ČL sušeného rozmarýnu
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 bobkový list
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 10 šálku kuřecího vývaru
- 2 větve čerstvého rozmarýnu
- 230 g těstovin
- čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Při střední teplotě si v hrnci smíchejte kuřecí maso, cibuli, mrkev, celer, oregáno, rozmarýn, česnek, bobkový list, špetku soli a pepře.
- Poté přilijte kuřecí vývar.
- Přiklopte pokličkou a vařte při nízké teplotě 6 až 8 hodin.
- Následně odstraňte kuře a nakrájejte ho na kousky.
- Přidejte bobkový list a vraťe nakrájené kuře zpět do polévky.
- Poté přidejte těstoviny.
- Vařte při nízké teplotě dalších 20 až 30 minut.
- Ozdobte polévku čerstvou petrželkou a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!