Takovýto pokrm jsme tu ještě neměli! Napadlo Vás někdy zapéct croissanty v pečící formě? Dnes si totiž přesně takový recept připravíme. Díky tomu, že croissanty necháme v sýrové směsi odležet nějaký ten čas, budou pořádně nasáklé, vláčné a dokonale sýrové! Už nečekejte ani minutu a běžte tento zázračný neobvyklý pokrm vyzkoušet!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 6 velkých croissantů, nakrájených na polovinu
- 6 plátků slaniny
- 8 vajec
- 3 šálky mléka
- 1 šálek smetany
- 2 PL najemno nasekané pažitky
- 2 ČL nasekaného tymiánu
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- špetku kájenského pepře
- 1 šálek strouhaného tvrdého sýra dle Vaší chuti
- 1 šálek strouhané mozzarelly
- máslo, na pečící formu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 220°C.
- Rozkrojte croissanty na polovinu a pečte je až do zlatavě hnědé, cca 5 minut.
- Ve velké pánvi si při střední teplotě připravte dokřupava slaninu, cca 8 minut.
- Poté slaninu umístěte na papírovou utěrku, ať se zbavíte přebytečného tuku, a nakrájejte ji na menší kousky.
- Ve velké misce si smíchejte vejce, mléko, smetanu, pažitku a tymián. Dochuťte solí, pepřem a kájenským pepřem. Poté přimíchejte ¾ šálku tvrdého strouhaného sýra dle Vaší chuti a ¾ šálku mozzarelly.
- Máslem si vymažte pečící formu.
- Na dno formy rozmístěte croissanty a slaninu, a vše zalijte připravenou sýrovou směsí. Jemně stlačte croissanty, abyste se ujistili, že jsou ve směsi plně ponořeny. Pokud máte čas, nechte takto odležet alespoň po dobu 30 minut.
- Následně si předehřejte troubu na 180°C.
- Pokrm ještě zasypte ostatními sýry.
- Pečte dozlatova, cca 45 minut.
- Na závěr ozdobte pažitkou a ihned podávejte.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama