Chcete-li něco speciálního, pak musíte vyzkoušet tento tajemný Zapečený pokrm se sýrovými croissanty!

Takovýto pokrm jsme tu ještě neměli! Napadlo Vás někdy zapéct croissanty v pečící formě? Dnes si totiž přesně takový recept připravíme. Díky tomu, že croissanty necháme v sýrové směsi odležet nějaký ten čas, budou pořádně nasáklé, vláčné a dokonale sýrové! Už nečekejte ani minutu a běžte tento zázračný neobvyklý pokrm vyzkoušet!

Co budete potřebovat?

  • 6 velkých croissantů, nakrájených na polovinu
  • 6 plátků slaniny
  • 8 vajec
  • 3 šálky mléka
  • 1 šálek smetany
  • 2 PL najemno nasekané pažitky
  • 2 ČL nasekaného tymiánu
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetku kájenského pepře
  • 1 šálek strouhaného tvrdého sýra dle Vaší chuti
  • 1 šálek strouhané mozzarelly
  • máslo, na pečící formu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 220°C.
  2. Rozkrojte croissanty na polovinu a pečte je až do zlatavě hnědé, cca 5 minut.
  3. Ve velké pánvi si při střední teplotě připravte dokřupava slaninu, cca 8 minut.
  4. Poté slaninu umístěte na papírovou utěrku, ať se zbavíte přebytečného tuku, a nakrájejte ji na menší kousky.
  5. Ve velké misce si smíchejte vejce, mléko, smetanu, pažitku a tymián. Dochuťte solí, pepřem a kájenským pepřem. Poté přimíchejte ¾ šálku tvrdého strouhaného sýra dle Vaší chuti a ¾ šálku mozzarelly.
  6. Máslem si vymažte pečící formu.
  7. Na dno formy rozmístěte croissanty a slaninu, a vše zalijte připravenou sýrovou směsí. Jemně stlačte croissanty, abyste se ujistili, že jsou ve směsi plně ponořeny. Pokud máte čas, nechte takto odležet alespoň po dobu 30 minut.
  8. Následně si předehřejte troubu na 180°C.
  9. Pokrm ještě zasypte ostatními sýry.
  10. Pečte dozlatova, cca 45 minut.
  11. Na závěr ozdobte pažitkou a ihned podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Veterinář nalezl před vchodem do ordinace starého kocoura: Když ho vzal do náruče, jeho reakce předčila všechna očekávání! – neuvěříte, jak se zachoval