Pokaždé, když jedu do Rakouska, tak neodolám a musím ochutnat jejich výtečnou Knödle suppe. Dnes Vám konečně na tuto pochoutku přinášíme recept, díky čemuž si můžete trochu Rakouska přinést i do Vaší domácnosti. Recept je velmi jednoduchý a rychlý, takže ho ocení každá pilná žena v domácnosti!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 3 velké vejce, zbité
- 1/4 šálku sádla
- 1/4 šálku minerálky
- 3/4 šálku pšeničné mouky (směsi na Maces)
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 8 šálku kvalitního kuřecího vývaru
- 2 velké mrkev, nakrájené na plátky
- čerstvě nasekaný kopr, na ozdobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velké misce si smíchejte vejce, sádlo a minerálku.
- Poté přimíchejte pšeničnou mouku (maces směs), sůl a pepř.
- Mísu následně zakryjte a uložte do ledničky. Takto nechte vychladit alespoň po dobu 2 hodin.
- Následně si přiveďte ve velkém hrnci slanou vodu k varu. Pomocí mokrých rukou si vytvarujte 6 velkých knedlů. Ty poté vhoďte do vroucí vody, zakryjte pokličkou a snižte teplotu. Takto knedle vařte po dobu 30 až 35 minut.
- Mezitím si zahřejte kuřecí vývar ve velkem hrnci, společně s nakrájenou mrkví.
- Pokud je potřeba, vývar přisolte.
- Jakmile jsou knedle hotové, odstraňte je z vody.
- Podávejte knedl společně s kuřecím vývarem a čerstvým nasekaným koprem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama