Připravte si pravou Rakouskou knödle suppe! Vývar Vás zahřeje a knödle zasytí!

Pokaždé, když jedu do Rakouska, tak neodolám a musím ochutnat jejich výtečnou Knödle suppe. Dnes Vám konečně na tuto pochoutku přinášíme recept, díky čemuž si můžete trochu Rakouska přinést i do Vaší domácnosti. Recept je velmi jednoduchý a rychlý, takže ho ocení každá pilná žena v domácnosti!

Co budete potřebovat?

  • 3 velké vejce, zbité
  • 1/4 šálku sádla
  • 1/4 šálku minerálky
  • 3/4 šálku pšeničné mouky (směsi na Maces)
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 8 šálku kvalitního kuřecího vývaru
  • 2 velké mrkev, nakrájené na plátky
  • čerstvě nasekaný kopr, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké misce si smíchejte vejce, sádlo a minerálku.
  2. Poté přimíchejte pšeničnou mouku (maces směs), sůl a pepř.
  3. Mísu následně zakryjte a uložte do ledničky. Takto nechte vychladit alespoň po dobu 2 hodin.
  4. Následně si přiveďte ve velkém hrnci slanou vodu k varu. Pomocí mokrých rukou si vytvarujte 6 velkých knedlů. Ty poté vhoďte do vroucí vody, zakryjte pokličkou a snižte teplotu. Takto knedle vařte po dobu 30 až 35 minut.
  5. Mezitím si zahřejte kuřecí vývar ve velkem hrnci, společně s nakrájenou mrkví.
  6. Pokud je potřeba, vývar přisolte.
  7. Jakmile jsou knedle hotové, odstraňte je z vody.
  8. Podávejte knedl společně s kuřecím vývarem a čerstvým nasekaným koprem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Chcete vědět, co Vám přinese další měsíc? Zkoukněte horoskop na SRPEN – pro Panny!