Suroviny
Budeme potřebovat:
Postup přípravy
Necháme je chvíli ve vroucí vodě “plavat” a následně je vyjmeme a utřeme utěrkou do sucha.
Osušené pomeranče vložíme do mrazničky na minimálně 2 hodiny, avšak nejlépe na celou noc.
Čtěte také: Každý lékař by měl svým pacientům říct o tomto jednom problému. Jídlo dokáže organismus opravdu léčit!
Pomeranče vyjmeme z mrazáku a umeleme je na mlýnku, který používáme na mletí masa. Pomleté pomeranče zalijeme 3 litry studené převařené vody (nebo filtrované vody) a necháme odstát 10 minut.
Po 10 minutách vodu s pomerančem přecedíme přes jemné síto – zbavíme se velkých částic.
Do přecezené pomerančové šťávy přidáme 6 litrů vody, 1 kg kr. cukru a 30 g kyseliny citrónové. Vše spolu promícháme a přelijeme do velké nádoby, kde necháme pomerančový džus odstát asi 1 hodinu a následně můžeme podávat.