Domácí pomerančový džus ze 4 ks pomeranče = 9 l džusu

Domácí pomerančový džus ze 4 ks pomeranče = 9 l džusu

Suroviny

Budeme potřebovat:

4ks pomeranč
1kg cukr
9l vody
30g kyselina citronová

Postup přípravy

4 pomeranče důkladně omyjeme a vložíme je do misky. Zalijeme je vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti.

Necháme je chvíli ve vroucí vodě “plavat” a následně je vyjmeme a utřeme utěrkou do sucha.

Osušené pomeranče vložíme do mrazničky na minimálně 2 hodiny, avšak nejlépe na celou noc.

Pomeranče vyjmeme z mrazáku a umeleme je na mlýnku, který používáme na mletí masa. Pomleté pomeranče zalijeme 3 litry studené převařené vody (nebo filtrované vody) a necháme odstát 10 minut.

Po 10 minutách vodu s pomerančem přecedíme přes jemné síto – zbavíme se velkých částic.

Do přecezené pomerančové šťávy přidáme 6 litrů vody, 1 kg kr. cukru a 30 g kyseliny citrónové. Vše spolu promícháme a přelijeme do velké nádoby, kde necháme pomerančový džus odstát asi 1 hodinu a následně můžeme podávat.

 

Tisk
Loading...
Sdílejte

Kam dál?

Vyzkoušela jsem 30denní výzvu dle Gwyneth Paltrow a zde je to, co se stalo s mým tělem!

Už jste slyšeli o RSI? Jedná se o syndrom, kterým trpí většina zaměstnanců v kancelářích! Máme pro Vás však tipy a triky, jak mu předejít!

Vyzkoušejte netradiční, ale vskutku zdravý dezert! Pomerančovo-polentové muffiny Vás okouzlí již při prvním kousnutí!

Tak tento recept tu ještě nebyl! Připravte si jednoduchý Rebarborovo-bramborový pekáč! Je skvělý jako příloha i jako hlavní chod!

Přijela k Vám na víkend návštěva? Pak jim připravte tuto výbornou snídani. Její výhodou je, že ji můžete připravit už večer. Chutě se pak přes noc krásně propojí!

Další články