Domácí pomerančový džus ze 4 ks pomeranče = 9 l džusu

Suroviny

Budeme potřebovat:

4ks pomeranč
1kg cukr
9l vody
30g kyselina citronová

Postup přípravy

4 pomeranče důkladně omyjeme a vložíme je do misky. Zalijeme je vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti.

Necháme je chvíli ve vroucí vodě “plavat” a následně je vyjmeme a utřeme utěrkou do sucha.

Osušené pomeranče vložíme do mrazničky na minimálně 2 hodiny, avšak nejlépe na celou noc.

Čtěte také: Máte rádi cuketu? Zkuste ji konečně jinak, než jenom smaženou. Použijte mleté maso, sýr a připravte si lahůdku, na které si pochutná celá rodina. Servírovat můžete už za pár desítek minut od začátku přípravy!

Pomeranče vyjmeme z mrazáku a umeleme je na mlýnku, který používáme na mletí masa. Pomleté pomeranče zalijeme 3 litry studené převařené vody (nebo filtrované vody) a necháme odstát 10 minut.

Po 10 minutách vodu s pomerančem přecedíme přes jemné síto – zbavíme se velkých částic.

Do přecezené pomerančové šťávy přidáme 6 litrů vody, 1 kg kr. cukru a 30 g kyseliny citrónové. Vše spolu promícháme a přelijeme do velké nádoby, kde necháme pomerančový džus odstát asi 1 hodinu a následně můžeme podávat.