Obalovaný chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí… To je zkrátka nápad za všechny prachy! Kdo z Vás si vzpomene na svou maminku a babičku, jež Vám pravidelně tento jednoduchý, ale přitom svou chutí nezapomenutelný pokrm, připravovali denně k večeři, případně v neděli na brunch? Určitě je Vás mnoho, a proto si dnes připomeneme tento zastaralý recept a připomeneme svým chuťovým buňkám famózní chuť vaječného chleba!
Co budete potřebovat?
- 4 krajíce staršího chleba
- 2-3 oloupané stroužky česneku
- 2 vajíčka
- 2 plátky šunky
- pepř dle Vaší chuti
- zakysanou smetanu
- 1-2 ČL hořčice
- 2 plátky sýra
- sůl dle Vaší chuti
- strouhaný tvrdší sýr dle Vaší chuti
Jak na to?
- Nejprve si ušlehejte směs vajec, zakysané smetany, hořčice a lisovaného česneku.
- Směs si poté dochuťte solí a pepřem dle Vaší chuti.
- Připravte si plech, který si zlehka vymažte máslem (olejem), či vystelte pečícím papírem.
- 2 krajíce chleba poté důkladně obalte v připravené vaječné směsi a vyskládejte opatrně na plech vedle sebe.
- Na obalené krajíce chleba poté aplikujte plátek šunky a sýru.
- Krajíce uložené na plechu poté přiklopte zbylýma dvěma krajíci, které si důkladně obalte ve zbytku vaječné směsi.
- Na závěr už jen přelijte chleby zbytkem vajíčka a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem dle Vaší chuti.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů, dokud nebude mít chléb obalený ve vajíčku zlatavý nádech.
- Následně obraťte chléb na druhou stranu a opět pečte, dokud nespatříte zlatavou barvu.
Dobrou chuť přejeme!