Super rychlý a chutný recept na večeři, který uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky… Chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí!

Obalovaný chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí… To je zkrátka nápad za všechny prachy! Kdo z Vás si vzpomene na svou maminku a babičku, jež Vám pravidelně tento jednoduchý, ale přitom svou chutí nezapomenutelný pokrm, připravovali denně k večeři, případně v neděli na brunch? Určitě je Vás mnoho, a proto si dnes připomeneme tento zastaralý recept a připomeneme svým chuťovým buňkám famózní chuť vaječného chleba!

Co budete potřebovat?

  • 4 krajíce staršího chleba
  • 2-3 oloupané stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • 2 plátky šunky
  • pepř dle Vaší chuti
  • zakysanou smetanu
  • 1-2 ČL hořčice
  • 2 plátky sýra
  • sůl dle Vaší chuti
  • strouhaný tvrdší sýr dle Vaší chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si ušlehejte směs vajec, zakysané smetany, hořčice a lisovaného česneku.
  2. Směs si poté dochuťte solí a pepřem dle Vaší chuti.
  3. Připravte si plech, který si zlehka vymažte máslem (olejem), či vystelte pečícím papírem.
  4. 2 krajíce chleba poté důkladně obalte v připravené vaječné směsi a vyskládejte opatrně na plech vedle sebe.
  5. Na obalené krajíce chleba poté aplikujte plátek šunky a sýru.
  6. Krajíce uložené na plechu poté přiklopte zbylýma dvěma krajíci, které si důkladně obalte ve zbytku vaječné směsi.
  7. Na závěr už jen přelijte chleby zbytkem vajíčka a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem dle Vaší chuti.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů, dokud nebude mít chléb obalený ve vajíčku zlatavý nádech.
  9. Následně obraťte chléb na druhou stranu a opět pečte, dokud nespatříte zlatavou barvu.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: POZOR! Většina z nás má doma tyto bakterie a roztoče, takhle jednoduše to můžete zjistit a odstraníte je účině během chvíle