Menu

Super rychlý a chutný recept na večeři, který uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky… Chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí!

Obalovaný chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí… To je zkrátka nápad za všechny prachy! Kdo z Vás si vzpomene na svou maminku a babičku, jež Vám pravidelně tento jednoduchý, ale přitom svou chutí nezapomenutelný pokrm, připravovali denně k večeři, případně v neděli na brunch? Určitě je Vás mnoho, a proto si dnes připomeneme tento zastaralý recept a připomeneme svým chuťovým buňkám famózní chuť vaječného chleba!

Co budete potřebovat?

  • 4 krajíce staršího chleba
  • 2-3 oloupané stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • 2 plátky šunky
  • pepř dle Vaší chuti
  • zakysanou smetanu
  • 1-2 ČL hořčice
  • 2 plátky sýra
  • sůl dle Vaší chuti
  • strouhaný tvrdší sýr dle Vaší chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si ušlehejte směs vajec, zakysané smetany, hořčice a lisovaného česneku.
  2. Směs si poté dochuťte solí a pepřem dle Vaší chuti.
  3. Připravte si plech, který si zlehka vymažte máslem (olejem), či vystelte pečícím papírem.
  4. 2 krajíce chleba poté důkladně obalte v připravené vaječné směsi a vyskládejte opatrně na plech vedle sebe.
  5. Na obalené krajíce chleba poté aplikujte plátek šunky a sýru.
  6. Krajíce uložené na plechu poté přiklopte zbylýma dvěma krajíci, které si důkladně obalte ve zbytku vaječné směsi.
  7. Na závěr už jen přelijte chleby zbytkem vajíčka a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem dle Vaší chuti.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů, dokud nebude mít chléb obalený ve vajíčku zlatavý nádech.
  9. Následně obraťte chléb na druhou stranu a opět pečte, dokud nespatříte zlatavou barvu.

Dobrou chuť přejeme!

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…

Kakaový dortík bude chutnat každému, i když je bez cukru, protože je zdravý a plný ovoce

RECEPTY
Tento dortík, kterým Vám dnes představíme je lahodný a kromě toho si ho každý může dopřát bez výčitek, že přibere,…

Saláty z pekingského zelí – výborně chutnají a navíc jejich konzumací děláme něco pro své zdraví

RECEPTY
Pekingské zelí, které někdo možná zná i pod jménem „petsai“, jak je patrné, pochází z Číny, přičemž poprvé se o něm…

Vynikající Karlovarské knedlíky podle Zdeňka Pohlreicha – žádné se jim nevyrovnají!

RECEPTY
Tento recept jsem si velice rychle zamilovala hned ze dvou důvodů. Je velmi rychlý a knedlíky jsou opravdu výborné! Už skoro nedělám…

Domácí kysané zelí – pro ty, kteří jsou líní a nechce se jim dělat klasiku v sudech

RECEPTY
Kdo má rád kvašené zelí, tak zde je návod pro ty, kteří třeba bydlí v paneláku a nemají možnost nakládat…

Pokud máte rádi svěží chuť citrónu, určitě vyzkoušejte tuto marinádu na maso!

RECEPTY
Co budete potřebovat 1 a ½ kg masa 1 citrón 2 cibule 2 bobkové listy 5 kuliček celého pepře sůl…

Snažíte se jíst zdravě, ale na smažený květák nedáte dopustit? Máme pro vás zdravou alternativu!

RECEPTY
Smažený květák je neodmyslitelná součást české kuchyně stejně tak jako smažený sýr, řízek, svíčková či knedlo vepřo zelo. Co si budeme…

Rádi vzpomínáte na svou babičku? Tato famózní tukožroutská Fazolová polévka Vám ji připomene!

RECEPTY
Kdo by nemiloval fazolovou polévku, že? Všichni však víme, že je řeč o té husté, kvalitní tukožroutské polévce, která zasytí…

Cikánská pečeně, co se rozplývá na jazyku!

RECEPTY
Často přemýšlíte nad tím, co udělat k obědu, když čekáte četnou návštěvu? Tento recept si zaručeně oblíbíte, hodí se nejen…

Domácí chleba z hrnce – dokáže si ho vyrobit i ten, kdo nemá moc zkušeností v kuchyni

RECEPTY
Jistě má chleba rád každý a dnes tu máme vynikající recept na ten domácí pro každého, kdo si není úplně…