Jednoduché halušky, které zvládnete opravdu rychle! Jsou podle výtečného maďarského receptu.

Tuto verzi halušek zvolím vždy, když nemám čas na klasické halušky, a nebo i když zkrátka jen chvátám a potřebuji rychle uvařit nějaké jídlo. Narozdíl od klasických halušek, na tyto nepotřebujete brambory a dokonce ani vejce! Od normálních halušek se liší také jednou ingerdiencí a tou je tavený sýr!

Tyto halušky bych také nazvala jako takovou „levnější verzi“ klasických halušek, jelikož tavený sýr je přeci jen o něco levnější nez brynza. Začala jsem si tyto halušky vařit na vysoké školy, kdy bylo málo času a také málo peněz, jak už je při studentském životu běžné. Spolubydlící si tento recept tak moc oblíbili, že se z toho stalo naše nejčastější jídlo! A každý si ho přizpůsobil podle svých chutí.

Reklama

Budete potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 600 ml vody
  • 3 kostky taveného sýru
  • slaninu
  • sůl

Jak na to?

Vezměte si velkou mísu a smíchejte v ní 2 druhy mouky (hladkou a polohrubou). Do středu mouky udělejte důlek a do něj nalijte vodu. Poté zamíchejte, aby vzniklo těsto, které by mělo být velmi jemné. Pozor na hrudky!

Reklama

Dejte si vařit vodu. Nyní budete potřebovat takzvaný „haluškovač“, pomocí kterého naházíte halušky do vroucí vody. Pokud nemáte haluškovač, jde to i pomocí lžičky, ale trvá to mnohem déle. Halušky poté vařte dokud nevyplavou nahoru, což většinou trvá asi tak 5 minut.

Halušky sceďte a hned promíchejte s taveným sýrem, aby se hezky rozpustil.

Na pánvičce si osmažte slaninu a halušky osolte. Těsto na halušky se nesolí před tím, aby se nerozvařilo.

Na talíři pak jen přidejte nakrájenou, osmaženou slaninu a máte hotovo! Můžete podávat klidně i s brynzou nebo se zelím pokud nemáte rádi tavený sýr. Další levnější verze je lučina, která je skvělá s opečenou jarní cibulkou!

Jsou opravdu jednoduché, nenáročné na ingredience a příprava i vaření vám zabre jen pár minut. A přitom jsou tak dobré!

Přejeme vám dobrou chuť ! 

Reklama