Jednoduché halušky, které zvládnete opravdu rychle! Jsou podle výtečného maďarského receptu. -
Menu

Jednoduché halušky, které zvládnete opravdu rychle! Jsou podle výtečného maďarského receptu.

Tuto verzi halušek zvolím vždy, když nemám čas na klasické halušky, a nebo i když zkrátka jen chvátám a potřebuji rychle uvařit nějaké jídlo. Narozdíl od klasických halušek, na tyto nepotřebujete brambory a dokonce ani vejce! Od normálních halušek se liší také jednou ingerdiencí a tou je tavený sýr!

Tyto halušky bych také nazvala jako takovou „levnější verzi“ klasických halušek, jelikož tavený sýr je přeci jen o něco levnější nez brynza. Začala jsem si tyto halušky vařit na vysoké školy, kdy bylo málo času a také málo peněz, jak už je při studentském životu běžné. Spolubydlící si tento recept tak moc oblíbili, že se z toho stalo naše nejčastější jídlo! A každý si ho přizpůsobil podle svých chutí.

Budete potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 600 ml vody
  • 3 kostky taveného sýru
  • slaninu
  • sůl

Jak na to?

Vezměte si velkou mísu a smíchejte v ní 2 druhy mouky (hladkou a polohrubou). Do středu mouky udělejte důlek a do něj nalijte vodu. Poté zamíchejte, aby vzniklo těsto, které by mělo být velmi jemné. Pozor na hrudky!

Dejte si vařit vodu. Nyní budete potřebovat takzvaný „haluškovač“, pomocí kterého naházíte halušky do vroucí vody. Pokud nemáte haluškovač, jde to i pomocí lžičky, ale trvá to mnohem déle. Halušky poté vařte dokud nevyplavou nahoru, což většinou trvá asi tak 5 minut.

Halušky sceďte a hned promíchejte s taveným sýrem, aby se hezky rozpustil.

Na pánvičce si osmažte slaninu a halušky osolte. Těsto na halušky se nesolí před tím, aby se nerozvařilo.

Na talíři pak jen přidejte nakrájenou, osmaženou slaninu a máte hotovo! Můžete podávat klidně i s brynzou nebo se zelím pokud nemáte rádi tavený sýr. Další levnější verze je lučina, která je skvělá s opečenou jarní cibulkou!

Jsou opravdu jednoduché, nenáročné na ingredience a příprava i vaření vám zabre jen pár minut. A přitom jsou tak dobré!

Přejeme vám dobrou chuť ! 

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Jak si zpříjemnit horké letní dny? Třeba skvělým dezertem k…

Nejrůznější dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva chutná s dezertem mnohem lépe než bez něj. Zároveň je…
RECEPTY

Jakmile vyzkoušíte toto skvělé domácí pečivo, nebudete mít potřebu chodit…

Pokud žijete ve městě, pak zřejmě něco takového, jako je otvírací doba neřešíte. V neděli večer se prostě seberete a jdete…
RECEPTY

Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že…

Doba letních prázdnin není jen sezónou dovolených, ale i sezónou nových brambor. Zkuste tyto dvě skutečnosti spojit v jednu a využijte…
RECEPTY

Vyzkoušejte chuť kuřecích prsou kombinovaných s lahodnou slaninou. Vše zvládnete…

Proč bychom měli trávit hodiny u sporáku a následně další dlouhý čas úklidem kuchyně, když existují recepty, které jsou rychlé…
RECEPTY

Chcete si připravit chutný oběd a hrozíte se toho, kolik…

Jídla, která si připravíte za poměrně krátkou dobu a navíc za použití co nejmenšího množství nádobí, jsou velmi vyhledávaná. Komu…
RECEPTY

Tyhle kynuté knedlíky budou konečně chutnat tak, jak si přejete.…

Kynuté, bramborové, houskové, chlupaté, karlovarské, plněné, ovocné…o čem je řeč? Přeci o jedné klasice české kuchyně – o knedlících. Receptů…