Když jsem doma poprvé připravila pečené kuře na kysaném zelí, mohly se moje chuťové pohárky zbláznit radostí. Nebudu lhát, že jsem k této kombinaci nebyla zpočátku trochu skeptická, veškeré předsudky šly ale po prvním soustu, které se doslova rozplývalo na jazyku, okamžitě stranou.
Možná i vám přijde spojení pečeného kuřátka a kysaného zelí trochu bláznivá a jak sama říkám, měla jsem podobné pocity. Přesto jsem tenhle recept doma připravila a nestačila se divit, jak rychle byl pekáč prázdný. Věřím tomu, že i vás pečené kuře na kysaném zelí osloví a připraví vám chuťový orgasmus!
Co budete potřebovat na přípravu?
Pečené kuře na kysaném zelí připravíte z následujících ingrediencí:
- 1 kg kysaného zelí
- kuřecí stehna
- koření na pečené kuře
- pepř, sůl
- celý kmín
- vepřové sádlo
Jak postupovat při přípravě?
Samozřejmě se s vámi podělím i o postup přípravy tohoto výborného oběda, po kterém se určitě i u vás doma okamžitě zapráší.
- Nejdříve doporučuji kysané zelí propláchnout vodou a nechat okapat, předejdete tak tomu, že by bylo až příliš kyselé, což by se mohlo negativně podepsat na chuti.
- Plech vymažte vepřovým sádlem, vrstva nemusí být příliš silná a lehce posypte kmínem.
- Okapané zelí následně rovnoměrně rozprostřete na plech.
- Kuřecí maso osolte, opepřete a ochuťte s pomocí koření na pečené kuře. Následně jej položte na zelí.
- Můžete podlít trochou vody, máte-li po ruce vývar, neváhejte ho použít, výsledná chuť pak bude ještě o něco lepší.
- Pečené kuře na kysaném zelí následně pečte na 200-220 °C cca 45-55 minut. Před koncem pečení, 20-30 minut, doporučuji podlít smetanou 33%, díky které bude chuť jemnější a krémovější.
Věřím, že si pochutnáte!