Pečené kuře na kysaném zelí, tohle je náš rodinný recept od pradědy. Takovou dobrůtku jste ještě nejedli!

Když jsem doma poprvé připravila pečené kuře na kysaném zelí, mohly se moje chuťové pohárky zbláznit radostí. Nebudu lhát, že jsem k této kombinaci nebyla zpočátku trochu skeptická, veškeré předsudky šly ale po prvním soustu, které se doslova rozplývalo na jazyku, okamžitě stranou.

Možná i vám přijde spojení pečeného kuřátka a kysaného zelí trochu bláznivá a jak sama říkám, měla jsem podobné pocity. Přesto jsem tenhle recept doma připravila a nestačila se divit, jak rychle byl pekáč prázdný. Věřím tomu, že i vás pečené kuře na kysaném zelí osloví a připraví vám chuťový orgasmus!

Co budete potřebovat na přípravu?

Pečené kuře na kysaném zelí připravíte z následujících ingrediencí:

Čtěte také: Věděli jste, že chůze může být pro Vaše tělo lepší než běh? Zde jsou užitečné tabulky, které Vám prozradí, kolik spálíte kalorií při jaké chůzi!

  • 1 kg kysaného zelí
  • kuřecí stehna
  • koření na pečené kuře
  • pepř, sůl
  • celý kmín
  • vepřové sádlo

Jak postupovat při přípravě?

Samozřejmě se s vámi podělím i o postup přípravy tohoto výborného oběda, po kterém se určitě i u vás doma okamžitě zapráší.

  1. Nejdříve doporučuji kysané zelí propláchnout vodou a nechat okapat, předejdete tak tomu, že by bylo až příliš kyselé, což by se mohlo negativně podepsat na chuti.
  2. Plech vymažte vepřovým sádlem, vrstva nemusí být příliš silná a lehce posypte kmínem.
  3. Okapané zelí následně rovnoměrně rozprostřete na plech.
  4. Kuřecí maso osolte, opepřete a ochuťte s pomocí koření na pečené kuře. Následně jej položte na zelí.
  5. Můžete podlít trochou vody, máte-li po ruce vývar, neváhejte ho použít, výsledná chuť pak bude ještě o něco lepší.
  6. Pečené kuře na kysaném zelí následně pečte na 200-220 °C cca 45-55 minut. Před koncem pečení, 20-30 minut, doporučuji podlít smetanou 33%, díky které bude chuť jemnější a krémovější.

Věřím, že si pochutnáte!