Tuňákové steaky jsem poprvé ochutnala u kamarádky, která mě pozvala na oběd. Do té doby by mě nikdy nenapadlo, že i z tuňáka lze připravit něco tak zajímavého a chuťově lahodného. Kdybych se u ní tenkrát nestyděla, olizovala bych se až za ušima. Teď se s vámi podělím o úžasný recept na lahodné tuňákové steaky a můžu vám slíbit, že se vám za ušima budou dělat boule!
Tuňákové steaky nejsou jinak náročné na přípravu, takže si je můžete udělat jak k obědu, tak i k večeři – jsou skvělou volbou v případě, kdy máte chuť na něco nového a chcete sobě či rodině připravit nějakou laskominu, kterou jste na talíři třeba ještě neměli. Už to ale neprotahujme a pojďme si prozradit recept, ať ho můžete vyzkoušet. Klidně ještě dnes!
Co budete potřebovat?
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku (kdo má rád česnek, může si přidat dle libosti)
- 2 steaky z tuňáka
- 80 ml oleje
- 2 polévkové lžíce másla
- 100 ml bílého vína
- 1 čajovou lžičku octa
- 1 čajovou lžičku mleté červené papriky
- hrstičku čerstvé petrželky
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Na začátek je potřeba oloupat česnek a cibuli, následně zeleninu nakrájet na tenké plátky, vložit na rozpálený olej a nechat zesklovatět.
- Jakmile cibule s česnekem zesklovatí, zalijte je vínem, zakápněte octem, osolte a opepřete a posypejte mletou červenou paprikou. Přikryjte pokličkou a nechte cca 10 minut dusit.
- Mezitím si připravte tuňákové steaky, které osolte a opepřete podle chuti, následně vložte na pánev s rozpáleným olejem a máslem a z obou stran opečte.
- Připraveného tuňáka podávejte zasypaného podušenou cibulkou a česnekem na víně.
- Jako příloha se hodí opečené nebo gratinované brambory posypané čerstvě nasekanou petrželkou.
Věřím, že si pochutnáte!