Tuňákové steaky na víně, které si můžete připravit k obědu i večeři

Tuňákové steaky jsem poprvé ochutnala u kamarádky, která mě pozvala na oběd. Do té doby by mě nikdy nenapadlo, že i z tuňáka lze připravit něco tak zajímavého a chuťově lahodného. Kdybych se u ní tenkrát nestyděla, olizovala bych se až za ušima. Teď se s vámi podělím o úžasný recept na lahodné tuňákové steaky a můžu vám slíbit, že se vám za ušima budou dělat boule!

Tuňákové steaky nejsou jinak náročné na přípravu, takže si je můžete udělat jak k obědu, tak i k večeři – jsou skvělou volbou v případě, kdy máte chuť na něco nového a chcete sobě či rodině připravit nějakou laskominu, kterou jste na talíři třeba ještě neměli. Už to ale neprotahujme a pojďme si prozradit recept, ať ho můžete vyzkoušet. Klidně ještě dnes!

Co budete potřebovat?

  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku (kdo má rád česnek, může si přidat dle libosti)
  • 2 steaky z tuňáka
  • 80 ml oleje
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 100 ml bílého vína
  • 1 čajovou lžičku octa
  • 1 čajovou lžičku mleté červené papriky
  • hrstičku čerstvé petrželky
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Na začátek je potřeba oloupat česnek a cibuli, následně zeleninu nakrájet na tenké plátky, vložit na rozpálený olej a nechat zesklovatět.
  2. Jakmile cibule s česnekem zesklovatí, zalijte je vínem, zakápněte octem, osolte a opepřete a posypejte mletou červenou paprikou. Přikryjte pokličkou a nechte cca 10 minut dusit.
  3. Mezitím si připravte tuňákové steaky, které osolte a opepřete podle chuti, následně vložte na pánev s rozpáleným olejem a máslem a z obou stran opečte.
  4. Připraveného tuňáka podávejte zasypaného podušenou cibulkou a česnekem na víně.
  5. Jako příloha se hodí opečené nebo gratinované brambory posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Věřím, že si pochutnáte!

Čtěte také: Podivná žena (operní diva) zahájila představení: Posluchači a porota později nemohli uvěřit, že před nimi stojí stejná osoba!