Milujete řízky? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet tyhle vepřové řízečky po hornicku, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima! U nás se řízky můžou na všechny způsoby a tohle je jeden z těch nejoblíbenějších.
Reklama
Vepřové řízečky po hornicku zkrátka musíte milovat. Vepřové maso je krásně jemné a chutné, zapečený sýr dodává celé dobrotě tu správnou tečku a šunka tomu celému jasně kraluje. Zkrátka nebe v ústech!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 2 velká rajčata
- 4 žampiony
- 200 g strouhaného sýra
- 4 kousky vepřového masa
- 4 plaky uzené šunky
- 1 klobásku
- 1 pálivou papriku
- 50 g másla
- balíček grilovacího koření
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Vepřové maso naklepte, osolte a opepřete a poté zprudka opečte z obou stran.
- Orestované plátky masa vyskládejte na plech a poklaďte je kousky nakrájené pálivé papriky, kolečky klobásky, plátky žampionů, šunkou a nakonec je posypejte nastrouhaným sýrem.
- Takto připravené masíčko vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C do té chvíle, než se sýr na mase opeče dozlatova.
Vepřové řízečky po hornicku můžete podávat s bramborovou kaší, salátem nebo třeba s obyčejnými brambory. Záleží jen na vás, co máte nejraději.
Reklama