Vepřové řízečky po hornicku: netradiční obdoba oblíbené klasiky

Milujete řízky? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet tyhle vepřové řízečky po hornicku, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima! U nás se řízky můžou na všechny způsoby a tohle je jeden z těch nejoblíbenějších.

Vepřové řízečky po hornicku zkrátka musíte milovat. Vepřové maso je krásně jemné a chutné, zapečený sýr dodává celé dobrotě tu správnou tečku a šunka tomu celému jasně kraluje. Zkrátka nebe v ústech!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 2 velká rajčata
  • 4 žampiony
  • 200 g strouhaného sýra
  • 4 kousky vepřového masa
  • 4 plaky uzené šunky
  • 1 klobásku
  • 1 pálivou papriku
  • 50 g másla
  • balíček grilovacího koření
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové maso naklepte, osolte a opepřete a poté zprudka opečte z obou stran.
  2. Orestované plátky masa vyskládejte na plech a poklaďte je kousky nakrájené pálivé papriky, kolečky klobásky, plátky žampionů, šunkou a nakonec je posypejte nastrouhaným sýrem.
  3. Takto připravené masíčko vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C do té chvíle, než se sýr na mase opeče dozlatova.

Vepřové řízečky po hornicku můžete podávat s bramborovou kaší, salátem nebo třeba s obyčejnými brambory. Záleží jen na vás, co máte nejraději. 

Čtěte také: Chystá se k Vám celá rodina na Velikonoce? Co takhle si je trochu zpestřit?! Připravte návštěvě tento velikonoční uvítací drink!