Řízky jsou klasika, na tom se určitě shodneme. Jenže obalovaný řízek v klasickém trojobalu už je místy trochu nuda, nemyslíte? Oproti tomu kuřecí řízky zapékané na Sibiřský způsob – to je něco úplně jiného! Pakliže rádi zkoušíte nové recepty a poznáváte netradiční chutě, pak si tuhle dobrotu jednoduše nemůžete nechat ujít!
Kuřecí řízky zapékané na Sibiřský způsob jsou příjemnou alternativou chutné klasiky, kterou sice máme všichni rádi a která nikdy nemůže urazit, ale někdy zkrátka máme chuť na něco jiného, odlišného a originálního. A přesně takový dnešní recept je, tak ho určitě vyzkoušejte!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 500 g vepřového masa
- 250 g majolky
- 100 g tvrdého sýra
- 200 g hub
- 5 brambor
- 1 cibuli
- svazek petrželky
- olej
- sušený česnek
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Troubu si předehřejte na 190 °C.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Houby omyjte, očistěte a pokrájejte.
- Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky.
- Každý plátek masa poté ochuťte solí a pepřem a posypejte sušeným česnekem.
- Dejte bokem a nechte pár minut odpočinout.
- Sýr nastrouhejte a smíchejte s majolkou.
- Plech vytřete olejem.
- Na spodek plechu naskládejte plátky brambor, na ně kolečka cibule, plátky masa, vrstvu hub a úplně nakonec sýr smíchaný s majolkou.
- Plech s masem vložte do trouby a pečte cca 1 hodinku.
- Na závěr maso ozdobte nasekanou petrželkou.
Kuřecí řízky zapečené na Sibiřský způsob si určitě zamilujete. Jsou rychlé, jednoduché a jejich chuť vás jistě mile překvapí.