Tak tohle musíte vyzkoušet: kuřecí řízky zapékané na Sibiřský způsob!

Řízky jsou klasika, na tom se určitě shodneme. Jenže obalovaný řízek v klasickém trojobalu už je místy trochu nuda, nemyslíte? Oproti tomu kuřecí řízky zapékané na Sibiřský způsob – to je něco úplně jiného! Pakliže rádi zkoušíte nové recepty a poznáváte netradiční chutě, pak si tuhle dobrotu jednoduše nemůžete nechat ujít!

Kuřecí řízky zapékané na Sibiřský způsob jsou příjemnou alternativou chutné klasiky, kterou sice máme všichni rádi a která nikdy nemůže urazit, ale někdy zkrátka máme chuť na něco jiného, odlišného a originálního. A přesně takový dnešní recept je, tak ho určitě vyzkoušejte!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 500 g vepřového masa
  • 250 g majolky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 200 g hub
  • 5 brambor
  • 1 cibuli
  • svazek petrželky
  • olej
  • sušený česnek
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Troubu si předehřejte na 190 °C.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Houby omyjte, očistěte a pokrájejte.
  5. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky.
  6. Každý plátek masa poté ochuťte solí a pepřem a posypejte sušeným česnekem.
  7. Dejte bokem a nechte pár minut odpočinout.
  8. Sýr nastrouhejte a smíchejte s majolkou.
  9. Plech vytřete olejem.
  10. Na spodek plechu naskládejte plátky brambor, na ně kolečka cibule, plátky masa, vrstvu hub a úplně nakonec sýr smíchaný s majolkou.
  11. Plech s masem vložte do trouby a pečte cca 1 hodinku.
  12. Na závěr maso ozdobte nasekanou petrželkou.

Kuřecí řízky zapečené na Sibiřský způsob si určitě zamilujete. Jsou rychlé, jednoduché a jejich chuť vás jistě mile překvapí.

Čtěte také: Veterinář se zamkl v kleci s pitbulem. Když vzal do ruky misku s lžičkou, stalo se něco neuvěřitelného (VIDEO)