Až vás příště bude honit mlsná a vy nebudete vědět, jakou laskominou zahnat dotěrné chutě, jsou skořicoví šneci přesně tím, co byste v danou chvíli měli vyzkoušet. Jejich příprava je jednoduchá, recept není náročný na suroviny a výsledná chuť roztančí všechny chuťové pohárky!
Reklama
Skořicoví šneci jsou u nás doma velmi oblíbení. Milují je jak děti, tak i manžel, který se po nich může doslova utlouct. Jakmile je připravím, během chviličky zmizí z plechu a kdo není dostatečně rychlý, na toho zkrátka nezbude. Zamilovali si je i naši přátelé, ke kterým tuhle dobrotu pokaždé beru, když k nim jdeme na návštěvu. A div mi neutrhají ruce!
Co budete potřebovat na přípravu?
Těsto:
- 1 hrníček vlažného mléka
- 4 hrníčky hladké mouky
- 1/2 hrníčku cukru
- 1/3 hrníčku másla
- 7 g sušeného droždí
- 2 vajíčka
- lžičku soli
Náplň:
Reklama
- 1/2 hrníčku másla
- 1 hrníček třtinového cukru
- 3 polévkové lžíce mleté skořice
Jak postupovat při přípravě?
- Droždí smíchejte s vlažným mlékem a nechte vzejít kvásek.
- V misce smíchejte mouku, cukr, vajíčka, rozpuštěné studené máslo a sůl.
- Poté k surovinám přidejte kvásek a vypracujte těsto.
- Těsto potí nechte kynout, mělo by až 2 x zvětšit svou velikost.
- Mezitím si připravte náplň a to tak, že utřete máslo s cukrem.
- Jakmile těsto vykyne, vyválejte jej na pomoučené desce na placku o síle cca 5 mm.
- Povrch těsta potřete náplní a posypejte mletou skořicí.
- Těsto srolujte jako roládu.
- Poté jej rozkrájejte na dílky o tloušťce cca 1-2 cm.
- Jednotlivé šneky poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte na 180 °C cca 20 minut.
Reklama