Vánoční skořicoví šneci z plechu: sladká dobrůtka, kterou připravíte během chvilky a všem bude moc chutnat!

Až vás příště bude honit mlsná a vy nebudete vědět, jakou laskominou zahnat dotěrné chutě, jsou skořicoví šneci přesně tím, co byste v danou chvíli měli vyzkoušet. Jejich příprava je jednoduchá, recept není náročný na suroviny a výsledná chuť roztančí všechny chuťové pohárky!

Reklama

Skořicoví šneci jsou u nás doma velmi oblíbení. Milují je jak děti, tak i manžel, který se po nich může doslova utlouct. Jakmile je připravím, během chviličky zmizí z plechu a kdo není dostatečně rychlý, na toho zkrátka nezbude. Zamilovali si je i naši přátelé, ke kterým tuhle dobrotu pokaždé beru, když k nim jdeme na návštěvu. A div mi neutrhají ruce!

Co budete potřebovat na přípravu?

Těsto:

  • 1 hrníček vlažného mléka
  • 4 hrníčky hladké mouky
  • 1/2 hrníčku cukru
  • 1/3 hrníčku másla
  • 7 g sušeného droždí
  • 2 vajíčka
  • lžičku soli

Náplň:

Reklama
  • 1/2 hrníčku másla
  • 1 hrníček třtinového cukru
  • 3 polévkové lžíce mleté skořice

Jak postupovat při přípravě?

  1. Droždí smíchejte s vlažným mlékem a nechte vzejít kvásek.
  2. V misce smíchejte mouku, cukr, vajíčka, rozpuštěné studené máslo a sůl.
  3. Poté k surovinám přidejte kvásek a vypracujte těsto.
  4. Těsto potí nechte kynout, mělo by až 2 x zvětšit svou velikost.
  5. Mezitím si připravte náplň a to tak, že utřete máslo s cukrem.
  6. Jakmile těsto vykyne, vyválejte jej na pomoučené desce na placku o síle cca 5 mm.
  7. Povrch těsta potřete náplní a posypejte mletou skořicí.
  8. Těsto srolujte jako roládu.
  9. Poté jej rozkrájejte na dílky o tloušťce cca 1-2 cm.
  10. Jednotlivé šneky poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečte na 180 °C cca 20 minut.
Reklama