Jednoduché medové rohlíčky s čokoládovými konečky, které vám vůní připomenou dětství

Je to velmi chutný jednoduchý recept, který vám možná kdysi pekávali vaše babičky či mámy. Můžete si jej upravit podle vlastních představ, fantazii se meze nekladou. Rohlíčky jsou z jemného medového těsta s konečky namočenými v čokoládě, které můžete klidně namočit následně i do kokosu, vypadají neodolatelně.

Reklama

rozky
Co budeme potřebovat:

  • 50 g krystalového nebo třtinového cukru
  • 3 lžíce vody
  • 1/4 lžičky kardamomu (koření)
  • 50 g změklého másla
  • 1/4 lžičky sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g medu
  • 2 hřebíčky (koření)
  • 3 žloutky
  • špetka soli
  • 250 g hladké mouky
  • 5 ml koňaku (není nutné)

Postup :

[hana-code-insert name=’video‘ /]

[sociallocker]

Ve vhodné nádobě si na mírném ohni přiveďte do varu vodu s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, hrnec odložíme stranou a necháme směs vychladnout, z čehož nám vznikne cukrový sirup. Vmícháme med, hřebíček a kardamon. Celou směs necháme odstát a nakonec vybereme hřebíček i kardamon. Do žloutek vmícháme máslo a sirup a pořádně promícháme.

Reklama

rozky3 V jiné nádobě si mezitím smícháme mouku, sůl a jedlou sodu, následně přimícháme žloutkovou směs a vypracujeme těsto, které bude tuhé, takže se nelekněte. Těsto zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu a necháme odstát přibližně hodinku na teplém místě.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

rozky2 Těsto si vyformuj te do tvaru válce, ze kterého budeme odkrajujeme tenká kolečka. Z nich budeme tvarovat už samotné rohlíčky. Zformované rohlíčky pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 ° C asi 15 – 20 minut.

medove-rozteky-v-cokolade-titulka Jako poslední si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou můžete, pokud chcete, dochutit koňakem. Do čokolády namáčíme konečky rohlíčků, můžeme tedy namočit případně i do kokosu, necháme okapat a zatuhnout. Dobrou chuť!

[/sociallocker]

 

Reklama