Neuvěříte, co se stane, když budete jíst tyto potraviny! Jsou doporučovány i jako bojovník proti rakovině. To už něco znamená.

O tom, že máme potraviny, které pozitivně působí na naše tělo, není pochyb. Podívejte se na potraviny, které jsou schopny zatočit s rakovinou jednou provždy.

Pět hlavních ingrediencí

Pokud patříte mezi ty, kteří bojují s rakovinou, jistě hledáte všechny možnosti, jak se této zákeřné nemoci zbavit. Pojďme se společně podívat na pět základních potravin, které mají v sobě takové látky, co s rakovinou zatočí. Jedná se o:

  • Kurkumu
  • Zelený čaj
  • Borůvky a maliny
  • Hořkou čokoládu
  • Rajčata

V kurkumě najdeme látku, zvanou kurkumin, která je užitečná jak při prevenci, tak při léčbě rakoviny. Látka zvaná kurkumin zasahuje do růstu nádorových buněk, může ho tak ovlivnit. Jedná se o indické koření, které pochází z rostliny jménem kurkumovník dlouhý. Látka má také protizánětlivé a antioxidační účinky. Rostlinu najdeme především v Číně a Indonésii. Zelený čaj pochází z rostliny, kterou najdeme zejména v Asijských státech. Ovšem pozor musí jít o pravý zelený čaj, jinak jeho účinky nebudou takové a musí se umět dobře připravit. Borůvky a maliny jsou nejen chutné, ale také obsahují neskutečné množství vitamínů a jiných, zdraví prospěšných látek. V borůvkách najdeme také látky, které podporují apoptózu, tedy smrt rakovinných buněk. Hořká čokoláda nám také při boji může pomoci, nicméně, je důležité, stejně jako u všech uvedených potravin, dávat si pozor na kvalitu. Čokoláda musí mít více jak 70 % kakaa, stejně dobře poslouží kakaový prášek. Rajčata pro změnu obsahují betakaroten, který má protirakovinné účinky.

Čtěte také: Děsivé varování otce všem: proto jejich 3týdenní dcera zemřela

Které další suroviny nám mohou pomoci?

Kromě výše uvedených surovin najdeme samozřejmě spoustu dalších. Když pomineme fakt, že všechny zdravé suroviny, jako ovoce a zelenina, jsou vhodné pro naše tělo, můžeme zmínit například olivový olej, který v sobě má omega- 3 nenasycené mastné kyseliny, které mají prozánětlivé účinky a zamezují tak tomu, aby se nádorové buňky množily. Jistě už jste zaznamenali fakt, že v případě, kdy užíváte antibiotika, jsou dobré jogurty s živými kulturami pro srovnání trávicího traktu. Tyto bakterie ovšem také aktivují buňky imunitního systému a tím pomáhají našemu tělu bojovat s rakovinou. Další potravinou, která je zdravá a dobrá jsou mořské ryby, stejně jako olej, obsahují kyseliny, které zamezují nádorovému bujení.

Na co nesmíme při boji zapomenout?

Ať už vám jde o prevenci nebo pokus, jak zatočit s rakovinnou, mějte na paměti, že uvedené suroviny musí být kvalitní a bez přidaných cukrů. Cukr totiž bohužel působí naopak, nádorové buňky ho živí a pomáhají v růstu. Proto si kupujte jen kvalitní potraviny, zelený čaj, koupený v obchodním řetězci, vám pravděpodobně nepomůže, Poohlédněte se například v nějaké bio prodejně.