Co potřebujeme na přípravu této vánoční štoly? Namočíme si hrozinky do rumu. Do misky dále dáme mouku s kypřícím práškem, cukrem kůrou, ořechami, kandovaným ovocem, mandlemi a vše
důkladně promícháme. Dále přidáme máslo, vejce, tvaroh a vypracujeme. Těsto potom vyválíme válečkem na plát s rozměry 35 x 35 cm.
K přípravě náplně do marcipánu zapracujeme brusinky a vytvoříme tak váleček, který bude dlouho 25-30 cm. Celý válec dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a nakonec
pokapeme rozpuštěným máslem. Vše je hotovo, stačí jen vložit do předem vyhřáté trouby. Pečeme 150-170 stupňů po dobu asi jedné hodiny.
Teď máte hotovo, štolu stačí nyní jen posypat moučkovým cukrem a nechat vychladnout. Dobrou chuť přejeme.
INGREDIENCE
- 2 balíčky Finesse citronová kůra Dr.Oetker
- 50 g rozinky
- rum
- 500 g hladká mouka
- 1 balíček Kypřící prášek s vinným kamenem Dr.Oetker
- 50 g mandlové plátky
- 50 g vlašské ořechy
- 150 g změklé máslo nebo margarín
- 250 g polotučný tvaroh
- 100 g kandované ovoce
- 2 vejce
- 150 g cukr[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
NA NÁPLŇ: - 1 balíček marcipán Dr.Oetker
- 50 g sušené brusinky
Na potření: - 150 g změklé máslo
- 150 moučkový cukr
- 1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker
[sociallocker]
[/sociallocker]