Vánoční štola rychle a jednoduše

Co potřebujeme na přípravu této vánoční štoly? Namočíme si hrozinky do rumu. Do misky dále dáme mouku s kypřícím práškem, cukrem kůrou, ořechami, kandovaným ovocem, mandlemi a vše
důkladně promícháme. Dále přidáme máslo, vejce, tvaroh a vypracujeme. Těsto potom vyválíme válečkem na plát s rozměry 35 x 35 cm.
K přípravě náplně do marcipánu zapracujeme brusinky a vytvoříme tak váleček, který bude dlouho 25-30 cm. Celý válec dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a nakonec
pokapeme rozpuštěným máslem. Vše je hotovo, stačí jen vložit do předem vyhřáté trouby. Pečeme 150-170 stupňů po dobu asi jedné hodiny.
Teď máte hotovo, štolu stačí nyní jen posypat moučkovým cukrem a nechat vychladnout. Dobrou chuť přejeme.

INGREDIENCE

  • [sociallocker]

    Čtěte také: Pár užitečných rad, jak doma využít pivo.

    • 2 balíčky Finesse citronová kůra Dr.Oetker
    • 50 g rozinky
    • rum
    • 500 g hladká mouka
    • 1 balíček Kypřící prášek s vinným kamenem Dr.Oetker
    • 50 g mandlové plátky
    • 50 g vlašské ořechy
    • 150 g změklé máslo nebo margarín
    • 250 g polotučný tvaroh
    • 100 g kandované ovoce
    • 2 vejce
    • 150 g cukr[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
      NA NÁPLŇ:
    • 1 balíček marcipán Dr.Oetker
    • 50 g sušené brusinky
      Na potření:
    • 150 g změklé máslo
    • 150 moučkový cukr
    • 1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker

    [/sociallocker]