Určitě všichni známe klasické karbanátky z mletého masa. My vám ale dnes přinášíme trošičku něco jiného a pro někoho možná i dost lepšího. Jedná se o masové koule z vepřového mletého masa, které jsou navíc vylepšeny o česnek a hořčici.
K tomuto jídlu se hodí spousta možností příloha. Pečené brambory, vařené brambory, bramborová kaše. Ale není špatné si udělat kuličky i o něco menší a přidat si je například ke špagetám s nějakou dobrou omáčkou. Nyní už jsme si jídlo trošku představili a teď se pojďme podívat na ingredience, ze kterých tuto dobrotu uděláte.
Ingredience:
- 500g vepřového mletého masa
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 1 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř (podle chuti)
- hladká mouka na obalení
- chilli papričky (podle chuti)
Postup:
Mleté maso vložíme do mísy a přidáme strouhanku, hořčici, rozmačkaný česnek, vejce a okořeníme.
Pokud máte rádi chilli papričky, tak je můžete do masa přidat také. Samozřejmě na vlastní uvážení podle libosti v pálivosti.
Nyní všechny ingredience pořádně promíchejte a vytvořte z masa malé karbanátky. Ty následně obalíme v mouce a smažíme na pánvi dozlatova na malém ohni tak, aby maso nebylo uvnitř syrové a napovrch bylo krásně zlaté.