Klasické karbanátky jsem nikdy neměla ráda, ale tyto pikantní koule z mletého masa s hořčicí a česnekem miluji.

Určitě všichni známe klasické karbanátky z mletého masa. My vám ale dnes přinášíme trošičku něco jiného a pro někoho možná i dost lepšího. Jedná se o masové koule z vepřového mletého masa, které jsou navíc vylepšeny o česnek a hořčici.
K tomuto jídlu se hodí spousta možností příloha. Pečené brambory, vařené brambory, bramborová kaše. Ale není špatné si udělat kuličky i o něco menší a přidat si je například ke špagetám s nějakou dobrou omáčkou. Nyní už jsme si jídlo trošku představili a teď se pojďme podívat na ingredience, ze kterých tuto dobrotu uděláte.

Ingredience:

Čtěte také: Dokonce i samotní doktoři jsou překvapení! Tento úspěšný recept dokáže eliminovat Vaše vrásky a učinit Vaší pleť jemnější a dokonalejší!

  • 500g vepřového mletého masa
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř (podle chuti)
  • hladká mouka na obalení
  • chilli papričky (podle chuti)

Postup: 

Mleté maso vložíme do mísy a přidáme strouhanku, hořčici, rozmačkaný česnek, vejce a okořeníme.
Pokud máte rádi chilli papričky, tak je můžete do masa přidat také. Samozřejmě na vlastní uvážení podle libosti v pálivosti.

Nyní všechny ingredience pořádně promíchejte a vytvořte z masa malé karbanátky. Ty následně obalíme v mouce a smažíme na pánvi dozlatova na malém ohni tak, aby maso nebylo uvnitř syrové a napovrch bylo krásně zlaté.