Zkuste zapečená kuřecí prsa s jinými ingrediencemi, než jste zvyklí. Použijte slaninu, sýr i zeleninu. Zaujmou vás jak chutí, tak i tím, že toto skvělé jídlo vytvoříte jednoduše v jednom plechu, bez špinění nádobí

Jaké maso je v našich kuchyních zaručeně tím, které je nejpopulárnější? Rozhodně se jedná o maso kuřecí, o kterém můžeme říci, že skvěle chutné, je levné a také existuje řada variací na to, jak se dá připravit. Jeden takový recept pro vás máme. Je nenáročný na přípravu, zvládnete ho v jednom plechu, využívá zajímavé suroviny a také nadchne tím, jak chutná. Nevěříte? Zkuste zapečená kuřecí prsa a uvidíte sami.

Co budete potřebovat?

Bez jakých ingrediencí se neobejdete? Hlavní suroviny znáte, ale co jsou ty ostatní? Níže najdete soupis všech, které jsou u tohoto receptu nezbytností. Budete potřebovat:

  • 4 kuřecí plátky
  • 2 papriky
  • 8 plátků slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 20 gramů sýra
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 cibule
  • Sůl a pepř

Nejprve si připravte všechny suroviny

Co je nezbytné v tomto receptu? Samozřejmě příprava. Maso omyjte, očistěte a také osušte. Potom si nakrájejte jak cibuli, tak i papriku na tenké plátky. Jak maso, tak i zeleninu nezapomeňte osolit, stejně jako opepřit. Když máte, můžete postupně přidávat do pekáče. Na dno by měla patřit zelenina a na ni následně kuřecí prsa.

Čtěte také: Policie konečně odtajnila fotografie, na kterých jsou zachyceny migranty vykopané tunely, to co našli uvnitř nedokážeme pochopit

Vytvořte směs na obalení masa

Než maso vložíte do pekáče, mělo by být obaleno v zapékací směsi, která bude vytvořena ze zakysané smetany a také hořčice. Takto potřebné kusy masa položte do pekáče na zeleninu. V tu chvíli na ně také dejte zbývající suroviny. Nejprve plátek slaniny, potom plátek šunky a na závěr také sýr. Tím je vše připraveno k pečení.

Nyní do trouby

Ta by měla být předehřátá na klasických 180 stupňů Celsia. Vložte plech se všemi surovinami do trouby a již můžete začít s pečením. Doba je orientační a pohybuje se v rozmezí 30 – 45 minut. Okem poznáte, kdy je vše hotové a dobře zapečené jak na barvu, tak s ohledem na to, aby bylo maso hotové. Potom ho můžete vyndat a servírovat. Jaká je doporučená příloha? My doporučíme hranolky, popřípadě mohou přijít vhod i krokety.