Jaké maso je v našich kuchyních zaručeně tím, které je nejpopulárnější? Rozhodně se jedná o maso kuřecí, o kterém můžeme říci, že skvěle chutné, je levné a také existuje řada variací na to, jak se dá připravit. Jeden takový recept pro vás máme. Je nenáročný na přípravu, zvládnete ho v jednom plechu, využívá zajímavé suroviny a také nadchne tím, jak chutná. Nevěříte? Zkuste zapečená kuřecí prsa a uvidíte sami.
Co budete potřebovat?
Bez jakých ingrediencí se neobejdete? Hlavní suroviny znáte, ale co jsou ty ostatní? Níže najdete soupis všech, které jsou u tohoto receptu nezbytností. Budete potřebovat:
- 4 kuřecí plátky
- 2 papriky
- 8 plátků slaniny
- 4 plátky šunky
- 20 gramů sýra
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce hořčice
- 2 cibule
- Sůl a pepř
Nejprve si připravte všechny suroviny
Co je nezbytné v tomto receptu? Samozřejmě příprava. Maso omyjte, očistěte a také osušte. Potom si nakrájejte jak cibuli, tak i papriku na tenké plátky. Jak maso, tak i zeleninu nezapomeňte osolit, stejně jako opepřit. Když máte, můžete postupně přidávat do pekáče. Na dno by měla patřit zelenina a na ni následně kuřecí prsa.
Vytvořte směs na obalení masa
Než maso vložíte do pekáče, mělo by být obaleno v zapékací směsi, která bude vytvořena ze zakysané smetany a také hořčice. Takto potřebné kusy masa položte do pekáče na zeleninu. V tu chvíli na ně také dejte zbývající suroviny. Nejprve plátek slaniny, potom plátek šunky a na závěr také sýr. Tím je vše připraveno k pečení.
Nyní do trouby
Ta by měla být předehřátá na klasických 180 stupňů Celsia. Vložte plech se všemi surovinami do trouby a již můžete začít s pečením. Doba je orientační a pohybuje se v rozmezí 30 – 45 minut. Okem poznáte, kdy je vše hotové a dobře zapečené jak na barvu, tak s ohledem na to, aby bylo maso hotové. Potom ho můžete vyndat a servírovat. Jaká je doporučená příloha? My doporučíme hranolky, popřípadě mohou přijít vhod i krokety.