Zkuste zapečená kuřecí prsa s jinými ingrediencemi, než jste zvyklí. Použijte slaninu, sýr i zeleninu. Zaujmou vás jak chutí, tak i tím, že toto skvělé jídlo vytvoříte jednoduše v jednom plechu, bez špinění nádobí

Jaké maso je v našich kuchyních zaručeně tím, které je nejpopulárnější? Rozhodně se jedná o maso kuřecí, o kterém můžeme říci, že skvěle chutné, je levné a také existuje řada variací na to, jak se dá připravit. Jeden takový recept pro vás máme. Je nenáročný na přípravu, zvládnete ho v jednom plechu, využívá zajímavé suroviny a také nadchne tím, jak chutná. Nevěříte? Zkuste zapečená kuřecí prsa a uvidíte sami.

Co budete potřebovat?

Bez jakých ingrediencí se neobejdete? Hlavní suroviny znáte, ale co jsou ty ostatní? Níže najdete soupis všech, které jsou u tohoto receptu nezbytností. Budete potřebovat:

  • 4 kuřecí plátky
  • 2 papriky
  • 8 plátků slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 20 gramů sýra
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 cibule
  • Sůl a pepř

Nejprve si připravte všechny suroviny

Co je nezbytné v tomto receptu? Samozřejmě příprava. Maso omyjte, očistěte a také osušte. Potom si nakrájejte jak cibuli, tak i papriku na tenké plátky. Jak maso, tak i zeleninu nezapomeňte osolit, stejně jako opepřit. Když máte, můžete postupně přidávat do pekáče. Na dno by měla patřit zelenina a na ni následně kuřecí prsa.

Čtěte také: Muž chtěl natočit mraky, místo toho ale natočil něco, co mu vyrazilo dech! Když video zveřejnil, byl v šoku každý, kdo se na něj podíval

Vytvořte směs na obalení masa

Než maso vložíte do pekáče, mělo by být obaleno v zapékací směsi, která bude vytvořena ze zakysané smetany a také hořčice. Takto potřebné kusy masa položte do pekáče na zeleninu. V tu chvíli na ně také dejte zbývající suroviny. Nejprve plátek slaniny, potom plátek šunky a na závěr také sýr. Tím je vše připraveno k pečení.

Nyní do trouby

Ta by měla být předehřátá na klasických 180 stupňů Celsia. Vložte plech se všemi surovinami do trouby a již můžete začít s pečením. Doba je orientační a pohybuje se v rozmezí 30 – 45 minut. Okem poznáte, kdy je vše hotové a dobře zapečené jak na barvu, tak s ohledem na to, aby bylo maso hotové. Potom ho můžete vyndat a servírovat. Jaká je doporučená příloha? My doporučíme hranolky, popřípadě mohou přijít vhod i krokety.