Tato skupina lidí se rozhodla upozornit na celosvětový problém poměrně svérázným způsobem. Obcházela bezdomovce a každého se tázala, zda si můžou půjčit jejich věci. Jaký byl účel a k čemu potom došlo?

Bezdomovci jsou všude. Primárně potom ve velkých městech, kde je jejich koncentrace celkem vysoká. Jedná se o problém dnešní doby, kdy lidé končí na ulici z různých důvodů. A tak existují různé spolky a také různé skupiny lidí, kteří se snaží na daný problém upozorňovat. Běžná slova už málokdy zaujmou a tak se lidé snaží hlavně o to, aby zaujaly tím, že upoutají pozornost. A to se v tomto případě rozhodně povedlo.

Chtějí od bezdomovců půjčit věci

Z jakého důvodu to dělají? Na co jim dané věci budou a co s nimi budou dělat? To pochopitelně napadne každého. A to i samotné bezdomovce. Většina z nich logicky odmítne a lidem nic nedá. Ti, co to však udělají zírají na to, co daní lidé s věcmi udělají. Je jasné, že následně jim věci zase vrátí a tak se nikdo z bezdomovců nemusí bát, že by tato skupina chtěla lidem jako jsou oni ublížit.

Zajímavé představení pro okolí

Skupina studentů, která se rozhodla upozornit na bezdomovce v ulicích si vybrala opravdu svérázný způsob. Nutno však dodat, že funguje. Stačilo si půjčit třeba kyblík a použít ho jako buben. Potom přišel muž s kytarou, dívka a o pouliční kabelu bylo postaráno. A právě dané vystoupení donutilo zastavit mnoho lidí. A to přímo okolo bezdomovce. A k čemu to vedlo?

Čtěte také: Umíte rozlišit, který hmyzák vás kousnul? Poradíme vám, jak to poznat. Až odhalíte podobu pupínků, budete přesně vědět, co máte doma

Zajímavá charitativní činnost

Muže na ulici si nikdo skoro nevšiml. Tedy do doby, než se k němu přidala tato samozvaná kapela. začali hrát, lidé se začali zastavovat a kromě poslechu mnoho z nich přidalo i nějakou tu minci do klobouku. Stačilo jenom pár minut a bezdomovec měl dostatek peněz na jídlo, které mu pomůže přežít několik dalších dnů. Stejný obnos běžně získá za několik dní a takto stačilo pár minut. Co říkáte, je iniciativa těchto studentů dobrá, nebo špatná? A jak vše vypadá v reálu? Podívejte se na video níže. Jistě vás zaujme, jak málo stačí k tomu, aby se lidem na ulici mohl zlepšit život. A to nejenom finančně.