Senzační rychlý koláč podle legendárního receptu 12 lžiček těchto ingrediencí

Dorty jsou odjakživa domácí pochoutkou a ztělesněním vynalézavosti zručné hospodyňky. Nejsou-li k dispozici ingredience pro přípravu luxusního jídla, šikovná hospodyňka by měla být vždy schopná připravit alespoň chutné buchty. Vyzkoušejte tedy tento italský recept, který je vhodný právě pro takové chvíle.

Italové a sladké pečivo

Italové jsou veselí lidé, kteří nejsou zvyklí trávit spoustu času vaření. Jejich kuchyně osloví každého, kdo má rád vydatné a chutné jídlo. To platí nejen pro lasagne a pizzu, ale také pro sladké pečivo. Inspirací může být právě tento koláč bez náplně, jenž se připravuje jednoduše a rychle. Bude vám k tomu stačit jen 12 lžic klasických ingrediencí během půl hodiny. Využijete také mixér, který schováváte ve skříni. Jste-li připraveni, pojďte se podívat na ingredience, které budete potřebovat.

Pouze 12 lžic

Pro přípravu koláče bez náplně podle italského receptu budete potřebovat následující: 12 lžic (cukru, slunečnicového oleje, mléka a mouky), 3 vejce, špetku soli, ½ citronu, 8 g prášku do pečiva, 150 g smetanového sýra a 3 lžíce práškového cukru. Pokud vám něco chybí, skočte si do blízkého obchodu. Takovou senzační událost si přece nesmíte nechat ujít.

Čtěte také: Je Vám 40+? Zde je 8 účinných metod, jak zhubnout i v tomto věku. Nic není beznadějné!

Za 35 minut hotovo

Rozbijte vejce a přidejte do nich sůl. Do mísy s vejci přidejte cukr a pomocí mixéru mixujte 2 minuty. Smíchejte tuto vaječnou směs s mlékem, rostlinným olejem a moukou. Přidejte prášek do pečiva a šťávu z půl citronu, vše promíchejte do hladka. Formu vyložte pečícím papírem, nalijte do ní těsto a pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 35 minut. Počkejte, až dort vychladne, poté opatrně vyjměte z formy a přeneste jej na široký talíř nebo stojan na dort.

Připravte si ještě krém na polití. Smetanový sýr smíchejte s moučkovým cukrem koláč jím potřete. Můžete ozdobit ovocem nebo bobulemi. Přejeme dobrou chuť.