Senzační rychlý koláč podle legendárního receptu 12 lžiček těchto ingrediencí

Dorty jsou odjakživa domácí pochoutkou a ztělesněním vynalézavosti zručné hospodyňky. Nejsou-li k dispozici ingredience pro přípravu luxusního jídla, šikovná hospodyňka by měla být vždy schopná připravit alespoň chutné buchty. Vyzkoušejte tedy tento italský recept, který je vhodný právě pro takové chvíle.

Italové a sladké pečivo

Italové jsou veselí lidé, kteří nejsou zvyklí trávit spoustu času vaření. Jejich kuchyně osloví každého, kdo má rád vydatné a chutné jídlo. To platí nejen pro lasagne a pizzu, ale také pro sladké pečivo. Inspirací může být právě tento koláč bez náplně, jenž se připravuje jednoduše a rychle. Bude vám k tomu stačit jen 12 lžic klasických ingrediencí během půl hodiny. Využijete také mixér, který schováváte ve skříni. Jste-li připraveni, pojďte se podívat na ingredience, které budete potřebovat.

Pouze 12 lžic

Pro přípravu koláče bez náplně podle italského receptu budete potřebovat následující: 12 lžic (cukru, slunečnicového oleje, mléka a mouky), 3 vejce, špetku soli, ½ citronu, 8 g prášku do pečiva, 150 g smetanového sýra a 3 lžíce práškového cukru. Pokud vám něco chybí, skočte si do blízkého obchodu. Takovou senzační událost si přece nesmíte nechat ujít.

Čtěte také: Masáž chodidel není jenom oblíbená relaxační procedura, kterou tolik milujeme. Kdo si ji dopřává pravidelně, ten zlepšuje své zdraví. Ideální je nechat se masírovat každý den, vždy večer před spaním

Za 35 minut hotovo

Rozbijte vejce a přidejte do nich sůl. Do mísy s vejci přidejte cukr a pomocí mixéru mixujte 2 minuty. Smíchejte tuto vaječnou směs s mlékem, rostlinným olejem a moukou. Přidejte prášek do pečiva a šťávu z půl citronu, vše promíchejte do hladka. Formu vyložte pečícím papírem, nalijte do ní těsto a pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 35 minut. Počkejte, až dort vychladne, poté opatrně vyjměte z formy a přeneste jej na široký talíř nebo stojan na dort.

Připravte si ještě krém na polití. Smetanový sýr smíchejte s moučkovým cukrem koláč jím potřete. Můžete ozdobit ovocem nebo bobulemi. Přejeme dobrou chuť.