Tady je to, co špetka kurkumy denně může udělat pro váš mozek a paměť. Proč byste ji měli zařadit do svého jídelníčku

Koření nemusí být jenom něčím, co jídlo ovoní a také ochutí. Může se jednat o přísadu, která prospěje lidskému zdraví. V tu chvíli lze zajistit, že kdo jí jídlo s konkrétním kořením, ten bude dlouhodobě zdráv. A které koření je to nejlepší?

Seznamte se s kurkumou

Které koření je tím, které můžeme zařadit do skupiny těch zaručeně nejlepších? Je to kurkuma. Jde o exotický druh koření, který však bez problémů koupíme i u nás. Je známá hlavně pro svou charakteristickou lehce žlutou barvu, která dokáže zajímavě obarvit řadu jídel. Plusem kurkumy je i to, že jídlo skvěle dochutí, a tak dokáže nahradit řadu běžně používaných kořenících směsí. Pokud to budete dělat, tak i prospějete svému zdraví. A jak?

Ideální pro vyčištění těla

Kurkuma je skvělou volbou, pokud chcete vyčistit své tělo od celé řady škodlivin. Dokáže velmi dobře vyčistit vaše játra, stejně jako umí skvěle čistit i vaši krev. Je dobrým pomocníkem, pokud je vaším cílem zbavit se třeba různých toxinů, ale také volných radikálů a dalších látek, které organismus zatěžují i poškozují.

Čtěte také: Velká ztráta čichu může člověka postihnout už pár hodin po nákaze koronavirem, tvrdí Britští lékaři

Má ochrannou funkci

Kurkuma má také velmi dobrou ochrannou funkci. Poklud budeme konkrétní, tak chrání lidské buňky před takzvanými volnými radikály, což vede k tomu, že zlepšuje zdraví, ale také dokáže zpomalovat procesy stárnutí. A to, jak pokud jde o projevy související s krásou, tak třeba projevy související s činností mozku.

Pomocník i u zákeřných nemocí

Různé studie jasně potvrzují, že kurkuma je také skvělou prevencí hlavně v případě rakoviny. Pomáhá ale i v případě, kdy hrozí takzvaná inzulínová rezistence. Dále nelze zapomínat ani na to, že dokáže pomáhat při léčbě artritidy. Má také blahodárné účinky na lidské srdce.

Zlepšuje metabolismus a podporuje hubnutí

I toto umí kurkuma. Pokud chcete podpořit činnost metabolismu a spolu s tím podpořit i hubnutí, zapomeňte na různé prášky na hubnutí. Je to právě kurkuma, která zabírá o poznání lépe.