Recept na vitamínový salát se zelím k večeři, po kterém NEPŘIBERETE! Na 100 gramů má pouze 65,13 kcal!

Držíte dietu nebo se chystáte shodit přebytečné kilogramy? Potřebujete dietní jídelníček a nevíte, co do něj zařadit? Chcete chutnou a zdravou večeři plnou vitaminů? Pokud ano, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající zeleninový salát. Brzy si jej zamilujete, protože je na dietu přímo dělaný, ale samozřejmě se to s ním nesmí přehánět. Recept je snadný, takže ho zvládne naprosto každý v pohodlí domova. Pojďte to vyzkoušet.

Potřebné ingredience

Vitaminová bomba v podobě zeleninového salátu je skvělá v tom, že v rámci jeho přípravy nemusíte vůbec vařit. Stačí jen upravit suroviny, smíchat je dohromady a za chvíli máte bombu plnou vitaminů, která vám rozhodně zachutná a skvěle se zařadí do vašeho dietního jídelníčku. Stačí se jen držet postupu, správného množství ingrediencí a střídmosti v konzumaci. Na přípravu byste měli mít k dispozici následující ingredience: 400 g zelí, 200 g sýru, 400 g rajčat, 200 ml přírodního jogurtu, sůl a koření dle chuti. Samozřejmě můžete přidat i další oblíbenou zeleninu, zde se meze nekladou.

Přesně množství surovin

Recept se téměř neliší od přípravy klasických zeleninových salátů, nicméně zde je tajemství v přesně množství surovin a přípravě. Důležité je také dodržování určité střídmosti, protože kdybyste ho baštili každý den, zřejmě by se vám časem omrzel. Fajn také je, že do salátu můžete vložit i jinou zeleninu, kterou máte rádi.

Čtěte také: Trpíte často na nepěkné modřiny, nebo Vás jen tak svědí kůže? Měli byste být na pozoru, neboť se může jednat o problémy s játry!

Krok za krokem

Nyní se podívejme na postup přípravy krok za krokem. Je to opravdu velmi jednoduché a rychlé. Zelí jemně nastrouhejte na struhadle nebo ho nakrájejte. Poté jej smíchejte se solí v míse. Následně nakrájejte rajčata (případně jinou zeleninu) na kostičky, sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vše pořádně smíchejte se zelím. Přidejte koření, bylinky a dochuťte přírodním jogurtem. Pořádně promíchejte a nechte na chvilku vychladit. Salát lze také použít jako přílohu k masu či rybě.

Sdílejte tento recept na tuto vynikající zeleninový salát se zelím se svými přáteli, ať si je mohou také vychutnat.