Co je tento zvláštní a krásný tvor zač? Není to malý tygr, ale nejkrásnější tvor na světě. Počkejte, až ho uvidíte

Smysly nás občas umí dokonale zmást. Znáte ten pocit, když něco sledujete nebo posloucháte, a jste si jistí, že víte přesně, o co se jedná. Jste skálopevně přesvědčeni a nikdo nemá šanci, aby vás přesvědčil o paku. Jste dokonce ochotni se vsadit o své vlastní boty, abyste ostatní přesvědčili o své pravdě. Pak ovšem přijde hrůzné zjištění. To, o čem jste se až doposud domnívali, že víte, co je, je ve skutečnosti něco úplně jiného. Celý svět se vám najednou promění a vy musíte domů naboso, protože jste v sázce prohráli vlastní boty. Než se tedy budete vsázet o to, že na těchto fotografiích jsou tygři, raději počkejte.

Hrdý majitel

Jeden z majitelů domácích zvířat je velmi hrdý. Vlastní totiž druh, který nemá jen tak někdo. Tato nádherná zvířata jsou jedinečným druhem, který se vyskytuje jen velmi vzácně. Ti bystřejší z vás, kteří už se na fotografie pořádně podívali, jistě dobře ví, že na snímcích není tygr, ale kočka. Nejde ovšem o jen tak ledajakou kočku. Tako kočka, která vypadá jako tygr, je nejkrásnější kočkou na světě, alespoň to tvrdí jejich belgický majitel Thor. A mnozí lidé s ním opravdu souhlasí.

Kočka jako kočka

Když se podíváte blíže na fotografie, můžete zkusit odhadnout, o jakou kočku se vlastně jedná. Ve skutečnosti se jedná o směs divoké kočky a kočky krátkosrsté. Právě tato kombinace je zodpovědná za vzory, které připomínají srst tygra. A není to ani tak daleko od pravdy. Jistě všichni víte, že kočka je šelma kočkovitá stejně jako tygr. Tyto dvě zvířata toho mají spolu tedy hodně společného.

Čtěte také: Horké letní dny jsou tu, a proto určitě vyzkoušejte tento famózní recept na bezový sirup. Vychlazenou domácí limonádu určitě neodmítne žádný člen Vaší rodiny!

Tygr domácí?

Jediným rozdílem je, tuto nádhernou kočičku si můžete chovat doma, zatímco tygr by se vám v bytě asi moc nelíbil. Jsou ovšem případy, kdy si lidé tygra ochočili a nechali si ho doma. K tomu je ovšem potřeba mít větší prostor a finance na pořádné krmení. Mnohem lepší je pořídit si tuto majestátní kočičku s nádhernýma zelenýma očima.