Začal pít pravidelně tento nápoj, který mu doporučil doktor. A začaly se s ním dít ohromné změny, které pozoroval každý den.

Jako je dobré občas vyčistit domácí spotřebiče, tak i naše tělo si zaslouží jednou za čas pročistit od toxinů a jiných nežádoucích látek, které kolují v našem krevním řečišti a zanášejí orgány. Existuje mnoho osvědčených receptů na detoxikační kúry z nejrůznějších druhů surovin. Tento ale patří k těm vysoce účinným a při pravidelném užívání s vaším organismem udělá doslova zázraky. K jeho přípravě nemusíte být alchymisté ani farmaceuti. Jednoduše si jej může uvařit každý doma sám.

Dodržujte pravidla detoxu

Tento unikátní recept se traduje už po generace a využívá mocné síly přírody. Dejte ale pozor. Při detoxikaci je nutné dodržovat několik základních pravidel. Detoxikační kúra by měla trvat nejméně tři dny, ale nejdéle týden.

V jejím průběhu se vyhněte konzumaci alkoholu, nikotinu, kávě, černému čaji a sladkostem, které by vaši snahu snadno zhatily. Kromě detoxikační kúry je nutné zvýšit příjem tekutin alespoň na 3 litry čisté vody nebo neslazených bylinných čajů, případně neperlivých minerálních vod s nízkým obsahem sodíku a naopak s vysokým obsahem hořčíku a vápníku.

Čtěte také: Štěňátko svým majitelům bezmezně věřilo a myslelo, že má ty nejlepší páníčky, jaké si mohlo přát. Byl to ale velký omyl. Právě ten se mohl stát malému štěněti osudný. Proč se tak nestalo?

Pozor si také dejte, pokud trpíte nějakým druhem chronického onemocnění. Vhodnost detoxikační kúry nejprve konzultujte se svým lékařem.

Recept na detox z kozí syrovátky

O kozím mléku a jeho účincích na lidské zdraví se toho už napsalo spousty. Jak ale připravit skutečně účinnou kúru, už se nikde nedočtete. My přinášíme osvědčený recept, který si zamilujete.

Potřebovat budete:

  • hrst vlaštovičníku čerstvého nebo sušeného
  • šálek syrovátky z kozího mléka (Svařte 3 litry kozího mléka se šťávou ze 6 středních citronů. Na povrchu se vysráží nažloutlá tekutina – syrovátka, kterou přefiltrujte přes plátno)
  • lžičku čerstvé zakysané smetany
  • šálek hnědého cukru
  • gázový sáček, kámen a zavařovací sklenici

Do zavařovací sklenice nalijte syrovátku, přidejte zakysanou smetanu a cukr a pečlivě rozmíchejte. Do gázového sáčku vložte vlaštovičník spolu s kamenem, který jej zatíží a zamezí jeho vyplouvání na povrch. Takto připravenou bylinku ponořte do syrovátkové směsi. Povrch sklenice překryjte utěrkou nebo látkovým ubrouskem a zajistěte jej gumou, abyste zamezili kontaminaci nečistotami a mikroby. Takto připravený lektvar umístěte na tmavé a teplé místo, kde nechejte odpočívat 14 dní, během kterých proběhne proces zrání. Po uplynutí doby nápoj slijte do lahve a uchovávejte v lednici. Užívejte půl šálku před každým jídlem.