Zkoušeli jste si někdy připravit sami doma své pravé domácí klobásky nebo dáváte raději přednost těm kupovaným ze supermarketu? V každém případě nastává období grilování, zahradních akcí atd., takže klobásky, steaky a další podobné lahůdky zřejmě budete vídat a cítit kolem sebe stále častěji. Pokud byste chtěli vyzkoušet recept na pravé a senzační domácí klobásy, pak jste na správném místě. Máme pro vás připravený recept, kterým zaručeně ohromíte všechny své hosty, kteří k vám přijdou na zahradní akci. Vyzkoušejte recept na domácí klobásy a staňte se mistrem grilu. Je to rychlé a snadné.
Domácí jsou lepší
Není nic jednoduššího než zajít do obchodu, najít sekci s uzeninami, resp. výrobky na grilování, a nějaký koupit. Doma ho jen rozděláte, hodíte na gril a za chvíli můžete ochutnávat. Tento postup zní velmi jednoduše, ale také trochu nudně. Pokud chcete grilování dát trochu akce a dobrodružství a chcete si opravdu užít i po chuťové stránce, doporučujeme vám vyzkoušet recept na domácí klobásy, kterými dostanete naprosto každého.
Potřebné suroviny
Pojďte tento recept vyzkoušet a zjistíte, že to není vůbec náročné, připravit si své vlastní klobásky. K přípravě domácích klobásků budete potřebovat následující suroviny: 3 kg vepřového masa, 1,5 kg hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 lžíci sušeného tymiánu, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžičku kajenského pepře, 1 lžičku pepře a vepřová střívka.
Nachystat střeva
V první řadě je potřeba nachystat si střívka. Na začátku je musíte nechat odmočit a potom byste je měli pořádně rozmotat. Nakonec je potřeba propláchnout je, aby byla dokonale čistá a byla zbavena veškerých nečistot. Jakmile to uděláte, dejte je do ledové vody, než je budete zase potřebovat. Následuje velmi důležitá část, kterou musíte udělat opravdu precizně.
Naplnit a tepelně zpracovat
Příprava masové směsi, resp. základu, je základ pořádné klobásy. Maso částečně najemno namelte a částečně na větší kousky, prostě od oka. Je to kvůli tomu, aby klobásky měly správný tvar. Maso pořádně promíchejte a přidejte do něj připravené koření. Opět důkladně promíchejte a přidejte ledovou vodu. Měla by vzniknout hmota, kterou následně budete plnit střívka. S pomocí speciální nástavce na mlýnek naplňte střívka masovou směsí. Ideální je udělat jednu dlouhou, kterou pak rozdělíte na několik menších, ale to je spíše na vašem uvážení. Hezky je upevněte a nezapomeňte je pořádně tepelně upravit, alespoň 80 °C. Dobrou chuť.