Nejlepší tradiční domácí recept na klobásy dle mého dědečka (řezníka) pro každou příležitost! Budete si jen olizovat prsty, náš vyhlášený rodinný recept nikde jinde nenajdete!

Zkoušeli jste si někdy připravit sami doma své pravé domácí klobásky nebo dáváte raději přednost těm kupovaným ze supermarketu? V každém případě nastává období grilování, zahradních akcí atd., takže klobásky, steaky a další podobné lahůdky zřejmě budete vídat a cítit kolem sebe stále častěji. Pokud byste chtěli vyzkoušet recept na pravé a senzační domácí klobásy, pak jste na správném místě. Máme pro vás připravený recept, kterým zaručeně ohromíte všechny své hosty, kteří k vám přijdou na zahradní akci. Vyzkoušejte recept na domácí klobásy a staňte se mistrem grilu. Je to rychlé a snadné.

Domácí jsou lepší

Není nic jednoduššího než zajít do obchodu, najít sekci s uzeninami, resp. výrobky na grilování, a nějaký koupit. Doma ho jen rozděláte, hodíte na gril a za chvíli můžete ochutnávat. Tento postup zní velmi jednoduše, ale také trochu nudně. Pokud chcete grilování dát trochu akce a dobrodružství a chcete si opravdu užít i po chuťové stránce, doporučujeme vám vyzkoušet recept na domácí klobásy, kterými dostanete naprosto každého.

Potřebné suroviny

Pojďte tento recept vyzkoušet a zjistíte, že to není vůbec náročné, připravit si své vlastní klobásky. K přípravě domácích klobásků budete potřebovat následující suroviny: 3 kg vepřového masa, 1,5 kg hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 lžíci sušeného tymiánu, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžičku kajenského pepře, 1 lžičku pepře a vepřová střívka.

Čtěte také: Místo posilovny správný čaj. Tyto umí nakopnout metabolismus a urychlit hubnutí

Nachystat střeva

V první řadě je potřeba nachystat si střívka. Na začátku je musíte nechat odmočit a potom byste je měli pořádně rozmotat. Nakonec je potřeba propláchnout je, aby byla dokonale čistá a byla zbavena veškerých nečistot. Jakmile to uděláte, dejte je do ledové vody, než je budete zase potřebovat. Následuje velmi důležitá část, kterou musíte udělat opravdu precizně.

Naplnit a tepelně zpracovat

Příprava masové směsi, resp. základu, je základ pořádné klobásy. Maso částečně najemno namelte a částečně na větší kousky, prostě od oka. Je to kvůli tomu, aby klobásky měly správný tvar. Maso pořádně promíchejte a přidejte do něj připravené koření. Opět důkladně promíchejte a přidejte ledovou vodu. Měla by vzniknout hmota, kterou následně budete plnit střívka. S pomocí speciální nástavce na mlýnek naplňte střívka masovou směsí. Ideální je udělat jednu dlouhou, kterou pak rozdělíte na několik menších, ale to je spíše na vašem uvážení. Hezky je upevněte a nezapomeňte je pořádně tepelně upravit, alespoň 80 °C. Dobrou chuť.