Abyste zabránili napadení okurek mšicemi: Přidejte do kbelíku s vodou jen několik gramů tohoto činidla

Rádi pracujete na zahradě a pěstujete si zeleninu? Máte někdy problém s otravným hmyzem nebo mšicemi, které vám dokáží spořádat velkou část úrody? Pokud ano a rádi byste se jich zbavili, doporučujeme vám vyzkoušet báječnou metodu, která je postavena přírodní bázi. Nebudete tak svoji zahradu ničit chemickými prostředky s toxickým vlivem. Vaše úroda zůstane zdravá a ochráněna před škodlivými nepřáteli. Bude vám k tomu stačit kbelík s obyčejnou látkou, kterou si hned představíme.

Tradiční a osvědčené triky

Zbavit se někdy škodlivého hmyzu, který útočí na zeleninu, nemusí být vždy úplně snadné. Pokud chceme uchránit svoji úrodu, pak nám nic jiného nezbyde. Z toho důvodu vám dnes nabízíme skvělý recept, jak se můžete zbavit například mšic z okurků. Jde o osvědčenou tradiční metodu, která má do chemických látek hodně daleko.

Rostlina vysychá

Mšic existuje velké množství, ale většinou dosahují výšky kolem 2 mm. Jejich obrovskou výhodou je, že jsou velmi rychlé a rychle se rozmnožují. V krátkém čase jsou tak schopny napadnout velké množství zeleniny. Zakousnou se do stonku nebo listu a vypouští do nich šťávu. Následkem toho pak rostlina vysychá a postupně umírá. U okurků se to projevuje kroucením okraje listů a deformací špiček plodů. Mšice zde nápadně napadají listy.

Čtěte také: Vyzkoušejte tyto skvělé kuřecí stripsy s cornflakovou krustou a čerstvou petřželkou.

Pozor na mravence

Při ochraně plodů je nutné dát si pozor také na mravence. Mravenci se rádi vyskytují v blízkosti mšic, protože jsou pro ně skvělou potravou. Milují jejich sladkou medovou chuť, ale zároveň dokáží poškodit i rostlinu. Chrání navíc mšice před beruškami, které se mšicemi doslova živí. Kombinace mravenců a mšic je ovšem hodně nebezpečná, protože dokáží zlikvidovat více než jednu plodinu.

Ocet, hořčice a kopřiva

Na mšice vám postačí, když použijete některou z uvedených látek. Hodně pomáhá rozprášit kolem rostliny prášek hořčice nebo jedlou sodu. Pomáhá také kopřiva nebo roztok vody a octa. Používejte jako rozprašovač a zbavte se nebezpečných mšic a dalšího hmyzu jednou provždy. Z výše uvedených látek si připravte roztoky, kterými postříkejte rostlinky. Hořčičný prášek nasypejte přímo k rostlině. Samozřejmě je vždy nutné pravidelně pozorovat, zda se mšice nevrátili. Neváhejte vyzkoušet některé z těchto rad ještě dnes. Nebudete litovat a mšice si dají od vaší zahrady pokoj.