Šestiletý hoch byl tvrdě šikanován kvůli velkým uším: Pak jeho rodiče učinili drastické rozhodnutí

Děti dokážou být kruté, zejména pokud je někdo jen trochu jiný. Šestiletý Gage o tom ví své. Tento chlapec již od útlého dětství vynikal mezi ostatními pro své velmi zvláštně tvarované uši a na jejich účet slyšel snad všechny posměšky, které jen dětská kreativita může zplodit. Spolužáci jej nejčastěji častovali přezdívkou „Elfoušák“ a nevybíravě si ho dobírali. Chlapeček to nesl těžce a vracíval se domů ze školy smutný a rozčarovaný.

Šikana si vybírala svou daň

Gageovy rodiče, Tim a Kallie Bergerovi, pozorovali na svém synovi velké změny a trápilo je, že je musí kvůli svému vzhledu takto trpět. Vídali ho stát u zrcadla, jak se snaží si přidržovat uši u hlavy a doslova z něj bylo cítit pocit méněcennosti, který si v takto mladém věku prostě nezasloužil. Jeho jediným přáním bylo, aby se mu děti ve škole přestaly posmívat. Tak se rodiče nakonec rozhodli jednat, a to poměrně drasticky.

Řešením byla plastická chirurgie

Po důkladném uvážení situace a diskuzi s Gagem se nakonec Tim a Kallie rozhodli svému synovi zařídit normální život. Objednali jej na plastickou chirurgii a po konzultaci s lékařem přistoupili k operativní nápravě zvláštního tvaru Gageových uší. Jejich tvarování nebylo pro chirurga, který operaci prováděl, žádnou novinkou. S podobnými případy se již několikrát setkal a znal dobře historii a problémy lidí, které se s touto zvláštností narodili a nechali si je napravit až v dospělosti. Převážná většina z nich měla podobné zkušenosti jako Gage a k zákroku přistupovali ze stejných důvodů, tedy především kvůli negativním reakcím svého okolí.

Čtěte také: Toasty trochu jinak? Zkuste nový recept s využitím alobalu a pečením v troubě

Konečně opět veselé dítě

Chirurgický zákrok, při němž byly Gageovy uši plasticky upraveny do obvyklého tvaru, trvala přibližně dvě hodiny. Poté, co sám sebe spatřil v zrcadle, jeho oči se rozsvítili a byl z něj opět šťastný chlapec. Přestože plastická chirurgie bývá často zatracována jako služba pro bohaté, její původní smysl se v tomto případě naplno projevil – učinil chlapce spokojeného s vlastním vzezřením a zatnul tipec posměváčkům v jeho škole.