Domácí léčba gynekologických problémů za pomoci přírodních produktů

Gynekologické obtíže se v průběhu života nevyhnou každé ženě. Můžeme se sice snažit jim předcházet správnou hygienou a zdravým životním stylem, občas se ale ani při nejlepší vůli nedá dělat nic jiného, než nevítané problémy co nejdříve vyřešit. Gynekolog většinou napíše antibiotika, která sice krátkodobě pomohou, ale přirozené prostřední našeho těla rozhodí natolik, že se dostaneme do začarovaného kruhu, kdy do oslabeného prostředí po léčbě antibiotiky znovu brzy zavítá infekce, kterou vyléčíme opět antibiotiky… a tak dále. Je třeba se z tohoto začarovaného kruhu co nejdříve a co nejšetrněji vymanit.

Zbavte se gynekologických potíží jednou provždy

Svědění, výtok, zarudnutí, nepříjemný zápach, to vše jsou průvodní jevy problémů v intimní oblasti. Není se zač stydět, tyto komplikace postihují každou třetí ženu v plodném věku. Je však důležité se jich zbavit dříve, než se stanou chronickými a ohrozí i budoucí plodnost. Přírodní léčba nemá vedlejší účinky a může pomoci zmírnit nepříjemné příznaky. Je však třeba zjistit, zda se jedná o kvasinkovou nebo bakteriální infekci za pomocí testu dostupného v lékárně. Pokud se chcete těchto nepříjemných problému zbavit nadobro, nezapomeňte také používat bavlněné spodní prádlo, mýt se šetrnými přípravky a zajistit, aby váš partner dbal na osobní hygienu.

Tři jednoduché postupy pro zmírnění nepříjemných stavů doprovázejících vaginální záněty

· Do čtyř šálků horké vody přimíchejte dvě lžíce octa. Vzniklou směsí si jednou denně otírejte vnější část genitálií, dokud nepříjemné svědění neodezní.

Čtěte také: Osvěžte a posilte své vlasy: přírodní tonikum pro růst vlasů

· Heřmánkový čaj: Přidejte čtyři lžíce heřmánkového čaje do čtyř šálků horké vody a nechte 5 až 10 minut louhovat. Pro obnovení přirozené rovnováhy potírejte intimní oblast několikrát denně.

· Citronová šťáva: Smíchejte lžíci citronové šťávy ve čtyřech šálcích vlažné vody a tímto roztokem se omývejte.

· Jako první pomoc při svědivém výtoku skvěle slouží obklad z bílého jogurtu.