Mějte imunitu jako skálu pomocí zázvoru a medu

Zázvor patří mezi nejchutnější a nejžádanější koření na světě. Jedná se o silný antioxidant, který chrání tělo před nepříznivými vlivy především během zimního – sychravého období. Zázvor můžete využít v mnoha pokrmech, od dušených mas až po sladké dezerty, čaj, či jako zázvor naložený s medem pro posílení imunity, který v zimě vaše tělo prohřeje, nastartuje metabolismus a posílí imunitu.

Reklama

Proč nakládaný zázvor

Chladné měsíce sebou přinášejí velké výkyvy teplot, sychravé počasí a také období plné virů a bakterií. Nebude možné, aby se těmto vlivům naše tělo vyhnulo. Ovšem, bude možné se nějakým způsobem bránit a snížit tak pravděpodobnost chřipky či nachlazení. K tomu vám může pomoci zázvor, který má nejen lahodnou pikantní chuť, ale také velké benefity pro zdraví. Obsahuje vitamíny: B, C, E a minerály: fosfor, draslík, vápník, železo, zinek, selen a hořčík. Zlepšuje trávení, detoxikuje tělo, tlumí horečky, naložený s medem usnadňuje vykašlávání, podporuje imunitu a pomáhá při chřipce, angíně i nachlazení. Níže jsme pro vás připravili recept na nakládaný zázvor, který je rychlý, velmi jednoduchý, a navíc pokud nejste alergik na med, nebude mít nakládaný zázvor žádné vedlejší účinky, protože je čistě přírodní.

Ingredience

● čerstvý zázvor oloupaný, přibližně 10 cm

● 3 citrony v bio kvalitě

● 400 g medu

Reklama

Postup přípravy

Zázvor umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Poté umyjte a nakrájejte citron na malé kousky, které zbavíte peciček. Nyní máte dvě možnosti: citron můžete se zázvorem rozmixovat, což díky slupce citronu bude mít mírně nahořklou chuť, nebo můžete zázvor nastrouhat a citron nechat na plátky. Ať už budete mixovat či pouze krájet, následně obě ingredience zalijte medem. Takto naložený med uchovávejte v lednici a každý den během snídaně snězte jednu čajovou lžičku. Tuto zdravou snídani můžete míchat například s kaší či s jogurtem.

Reklama