Trpíte na zápal plic? Povíme vám, jaké má nemoc příznaky

Příčin pneumonie může být hned několik. Existují patogeny, které způsobují infekce, vlivem které pak následně vzniká zápal plic. Jedná se o bolestivé onemocnění, které sice nemá příliš dlouhého trvání, ale vyžaduje léčbu.

Pro koho je zápal plic nebezpečný?

Nepříjemný a zároveň nebezpečný může být zejména u dětí a při chronických onemocněních, u starších osob se slabým imunitním systémem.

Pneumonie je zánětlivé onemocnění plicních tkání. Nejčastěji jsou problémem bakterie, viry, houby a různí parazité. Nemoc může být mírná, ale někdy stojí pacienta i život. Proto je dobré k léčbě přistoupit včas.

Čtěte také: 6 nejlepších cvičení, se kterými zpevníte vnitřní stranu stehen

Jak onemocnění vzniká

Viry jako jsou konkrétně Haemophilus nebo Staphylococcus a dále také bakterie Streptococcus jsou hlavní příčinou pneumonie.

Hlavní příznaky, kterým je třeba věnovat pozornost

Jestliže některý z následujících příznaků zpozorujete, určitě neváhejte s návštěvou lékaře. Čím déle budete s léčbou čekat, tím závažnější pak může být průběh onemocnění.

Jedním z příznaků je náhlá vysoká horečka, někdy kolem čtyřiceti stupňů Celsia, která může být doprovázena zimnicí. Dalším jasným signálem je silný a bolestivý kašel. Zápal plic také způsobuje nepravidelnou činnost srdce. Pokud si naměříte nezvyklé hodnoty, upozorněte odborníka.

Nepřehlížejte ani hnisavý, do žluta zabarvený vykašlaný hlen, který je často jasným signálem. Zápal plic doprovází také únava, bolesti svalů a kloubů a další příznaky podobné běžné chřipce.

Přírodní léčba

Základem přírodní léčby je klid na lůžku. I když je na trhu spousta chemických léků, které slibují, že vás ještě v ten okamžik postaví na nohy, dopřejte svému tělu raději chvíli, aby se mohlo se zánětem vypořádat. Jakmile se rozhodnete nemoc přechodit, vzniká u vás riziko, že se v budoucnu vrátí a bude mít mnohem horší příznaky, než má nyní.