Pokud i Vy máte občas chuť na originální italskou pizzu ale z donáškových služeb jste již přejedení, vyzkoušejte si připravit domácí pizzu s vynikajícím těstem. Zde platí, že investování času do přípravy není vůbec k zahození. Skvělé je, že si pizzu připravíte doma a dáte si na ní vše, co máte rádi, včetně přípravy nadýchaného těsta, které jistě oceníte nejvíce.

Co budete potřebovat na těsto
1 kg hladké mouky, 600 ml horké vody, 25g čerstvého droždí, 6PL olivového oleje, 5ČL soli
Co budete potřebovat na oblohu
400g rajčatového protlaku,500g sýra, 40g salámu, 2ČL cukru, podle chuti sůl a bazalku
Jak na to?
Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme nakynout. Mouku si nasypeme do velké mísy, přidáme kvásek a začneme míchat. Postupně přidáváme ostatní suroviny, které do těsta potřebujeme. Těsto bude zpočátku lepkavé, postupně však získá potřebnou konzistenci.
Těsto mícháme asi 15 minut, je nutné aby bylo těsto jednotné. Když máme těsto důkladně uhnětené, vložíme ho do plastové misky, potřeme olivovým olejem a necháme kynout.
Naolejované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout minimálně 4-5 hodin, můžete nechat i déle, ne však méně.
Po uplynutí doby kynutí si těsto vyjmeme. Pokud chcete udělat mini pizzy, jednoduše těsto překrojte na více částí a vyformujte malé placky nebo bochníky.
Troubu si předehřejte na vyšší teplotu (asi 250 až 280 stupňů).
Nyní je čas, abyste si vybrali jaké ingredience půjdou na oblohu pizzy.

Připravíme si plech na pečení. Ať už budete péct jeden kus pizzy nebo jich bude více, připravte si dostatečně velký plech, aby se těsto nelepilo na okraje. Dno plechu vymažte olivovým olejem a vysypte hladkou moukou.
Následně uložte pizzu. Když tento krok máte za sebou, dejte pizzu do trouby péct jen na pět minut a poté vyberte. Začněte s vrstvením oblohy.

Když máte omáčku hotovou, odstavte ji z ohně a nechejte chvilku vychladnout. Po vychladnutí začněte na těsto vrstvit omáčku. Nemusíte těsto zcela zalít, ale je dobré aby byla omáčka všude – každému podle chuti.



