Pokud hledáte rychlý recept na vynikající hovězí maso, právě jste ho našli. Hovězí maso Wellington z Vás udělá toho nejlepšího kuchaře. Recept je velmi jednoduchý, zvládne ho proto i úplný začátečník. Toto jídlo vypadá chutně už jen na pohled, skvělé je, že si ho můžete naservírovat jakkoli Vám je po chuti.

Malá část stále věří, že toto jídlo nemá anglické kořeny, ale naopak pochází z hlavního města Nového Zélandu, Wellington. Ať už je pravda jakákoliv, tento pokrm je více než vhodný na váš sváteční stůl či slavnostní oběd.
Co budete potřebovat
- 750 g hovězího masa
- 400 g žampionů
- 500 g listového těsta
- 7 ks prosciutto
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 3 ks žloutků
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- podle chuti sůl a pepř
Jak na to?
Nejprve si připravíme žampiónovou směs. Všechny žampiony si nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na drobno. Připravíme si pánev, kde zahřejeme olivový olej a necháme žampiony opražit asi 10 minut a přendáme si je do misky.
[hana-code-insert name=’google‘ /]


[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Následně si připravíme listové těsto, které si vyválíme do obdélníku. Maso vyjmeme z chladničky, odmotáme z fólie a položíme na těsto. Maso do těsta jemně zabalíme, (aby nám maso zůstalo v těstě, potřeme kousek těsta žloutky) pokud nám nějaké těsto přečnívá, tyto kousky odřízneme.


Nechte trochu vychladnout a můžete podávat. Skvělou přílohou je bramborové pyré se zeleninovou oblohou nebo rajčatovým salátem s červenou cibulí.
Máme pro Vás připraveno i video
Skvělé, chutné, jednoduché a opravdu lahodné jídlo. Určitě si ho zkuste doma připravit a uvidíte, že bude chutnat celé Vaší rodině. Přejeme Vám příjemné vaření a dobrou chuť.

