Hovězí svíčkovou jsem nejprve okořenila a následně obalila v listovém těstě. Podařilo se mi připravit to nejšťavnatější maso, jaké jsem kdy jedla!

Pokud hledáte rychlý recept na vynikající hovězí maso, právě jste ho našli. Hovězí maso Wellington z Vás udělá toho nejlepšího kuchaře. Recept je velmi jednoduchý, zvládne ho proto i úplný začátečník. Toto jídlo vypadá chutně už jen na pohled, skvělé je, že si ho můžete naservírovat jakkoli Vám je po chuti.

O původu tohoto pokrmu existuje několik teorií. Někteří lidé věří, že toto jídlo bylo pojmenováno na počest prvního vévody z Wellingtonu. A to proto, že miloval pečené hovězí maso v těstíčku. Jiní jsou zase přesvědčeni, že jeden kuchař z Británie označil toto jídlo Wellington proto, že chtěl dát podobný slovenský název i do francouzské kuchyně.

Malá část stále věří, že toto jídlo nemá anglické kořeny, ale naopak pochází z hlavního města Nového Zélandu, Wellington. Ať už je pravda jakákoliv, tento pokrm je více než vhodný na váš sváteční stůl či slavnostní oběd.

Čtěte také: Milujete již od malička pudink a nemůžete se ho nabažit? Pak určitě nezapomeňte vyzkoušet tento úžasný recept na pudinkové kostky se šlehačkou. Zamiluje si ho celá Vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 750 g hovězího masa
  • 400 g žampionů
  • 500 g listového těsta
  • 7 ks prosciutto
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 3 ks žloutků
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • podle chuti sůl a pepř

Jak na to?

Nejprve si připravíme žampiónovou směs. Všechny žampiony si nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na drobno. Připravíme si pánev, kde zahřejeme olivový olej a necháme žampiony opražit asi 10 minut a přendáme si je do misky.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Následně si připravíme maso. Pořádně ho osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a maso osmažíme z každé strany po dobu jedné minuty. Když maso vychladne, potřeme ho hořčicí.

Když máme maso připravené, vezmeme si potravinářskou fólii, na kterou poklademe kousky prosciutta, které potřeme žampiónovou směsí a do středu dáme maso. Maso zabalíme a necháme ve fólii, odložíme do lednice a necháme odpočívat alespoň 20 minut.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Následně si připravíme listové těsto, které si vyválíme do obdélníku. Maso vyjmeme z chladničky, odmotáme z fólie a položíme na těsto. Maso do těsta jemně zabalíme, (aby nám maso zůstalo v těstě, potřeme kousek těsta žloutky) pokud nám nějaké těsto přečnívá, tyto kousky odřízneme.

Takto připravenou rolku si přeneseme na pekáč, kde jsme dali pečící papír. Těsto potřeme žloutky, uděláme na povrchu pár zářezů a dáme upéct.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a necháme zprudka péct 20 minut. Později teplotu stáhneme na 180 stupňů a necháme dopéct dalších 15 minut dozlatova.

Nechte trochu vychladnout a můžete podávat. Skvělou přílohou je bramborové pyré se zeleninovou oblohou nebo rajčatovým salátem s červenou cibulí.

Máme pro Vás připraveno i video

Skvělé, chutné, jednoduché a opravdu lahodné jídlo. Určitě si ho zkuste doma připravit a uvidíte, že bude chutnat celé Vaší rodině. Přejeme Vám příjemné vaření a dobrou chuť.